Insula Capri este invadată de turiști în această perioadă, peste 16.000 de vizitatori ajungând pe insula din Marea Mediterană în fiecare zi. În condițiile în care insula găzduiește mai puțin de 13.000 de rezidenți, numărul turiștilor din timpul sezonului de vârf se dovedește a fi prea mare.
Mai mult decât atât, mulți turiști aleg chiar și să își petreacă o noapte sau mai multe pe insulă, ceea ce înrăutățește și mai mult situația. Deși vizitatorii străini aduc bani în economia locală a insulei, localnicii se plâng că numărul este mult prea mare. Multe locuințe sunt închiriate turiștilor, ceea ce crează probleme celor care locuiesc în mod normal acolo.
„Capri a devenit un dormitor pentru turişti. Sunt mai mulţi oameni care ajung pe insulă decât putem face faţă, iar familiile nu pot să prindă rădăcini aici pentru că nu îşi permit să stea”, transmite Teodorico Boniello, preşedintele asociaţiei consumatorilor locali, potrivit Reuters.
Capri a decis să își dubleze taxa aplicată vizitatorilor, crescând-o de la 2,5 euro la 5 euro, pe care aceștia trebuie să o achite pentru a călători cu feribotul din Napoli sau Sorrento. Această măsură a intrat în vigoare începând din luna aprilie și va fi valabilă până în luna octombrie. „Încercăm să convingem mai mulţi oameni să ne viziteze în timpul iernii”, spune primarul din Capri, Marino Lembo.

Insula Capri, una dintre cele mai vizitate destinații din Europa
Insula Capri, situată în Golful Napoli din Italia, este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate destinații turistice din lume. Cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, cu stânci calcaroase, peșteri ascunse și ape cristaline, Capri atrage anual mii de turiști din întreaga lume. Printre principalele atracții ale insulei se numără celebrele Grădini ale lui Augustus, Farul din Anacapri, peștera albastră Grotta Azzurra și faimoasa Piață a Umbrelor din Capri.
Localnicii depind de turiști din punct de vedere economic, însă creșterea explozivă a turismului de masă amenință să transforme locurile lor frumoase în aglomerări sufocante. Pentru a face față acestui fenomen, unele orașe italiene au început să ia măsuri.
Veneția a devenit recent primul oraș din lume care percepe o taxă de intrare pentru vizitatorii din perioadele de vârf. În același timp, Florența a interzis noi închirieri de locuințe în centrul său istoric, în timp ce parcul Cinque Terre de pe riviera italiană a început să impună o taxă de 15 euro pentru cei care doresc să parcurgă un traseu popular de-a lungul coastei, cu scopul de a evita supraaglomerarea.