În decursul ultimelor 24 de ore, echipajele de pompieri au intervenit în 2.220 de situații periculoase, cu cele mai multe fiind solicitări pentru asistență medicală de urgență – peste 70% din totalul misiunilor. Fie că este vorba despre incendii, accidente sau alte situații de urgență, pompierii noștri sunt pregătiți să intervină prompt și să protejeze comunitatea.
“În această perioadă, peste 1.500 de persoane au fost salvate de echipajele SMURD, cu cele mai multe misiuni înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (281), urmată de judeţele Mureş (82), Timiş (79) şi Sibiu (78). De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 268 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării, prevenind astfel răspândirea focului și limitând pagubele materiale,” potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Pompierii se luptă cu incendiile și canicula pentru a proteja comunitățile și a asigura accesul la apă potabilă
Din numărul total de incendii raportate, 182 dintre intervenţii au avut loc în urma arderilor necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri, litieră). Suprafața totală afectată de aceste incendii depășește 1.000 de hectare.
Pompierii depun toate eforturile pentru a proteja comunitățile și bunurile acestora. În ultimul timp, au intervenit în 372 de situații pentru a căuta, debloca și salva persoane și animale din medii periculoase. De la operațiuni de descarcerare până la alte situații de urgență, salvatorii stau mereu la datorie.
Pe parcursul zilei de ieri, în timpul caniculei, pompierii militari au intervenit de 11 ori pentru a transporta şi distribui apă către zonele afectate de diferite probleme. Aceste misiuni au fost esenţiale pentru a se asigura că locuitorii din localităţile respective au acces la apă potabilă.
RO-ALERT avertizează despre urși și fenomene meteorologice periculoase în mai multe județe din România
În ultima perioadă, au fost transmise 31 de notificări prin sistemul RO-ALERT. Dintre acestea, 13 au avertizat cu privire la prezența animalelor sălbatice (în special urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava și Vâlcea. Alte 17 mesaje au informat populația despre posibile efecte ale unor fenomene meteorologice periculoase în orașul București și în județele Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița Ilfov , Iași , Sălaj Olt și Prahova. Un singur mesaj a fost transmis la cererea IGPR pentru a informa despre dispariția unui minor în județul Argeș.
Datorită eforturilor neobosite ale pompierilor pe durata misiunilor, şapte persoane aflate în situaţii critice au fost salvate în acest timp.
CITIȚI ȘI: Kidsrights: Războaiele mondiale duc la creșterea încălcărilor drepturilor copiilor