Hunter Biden pledează vinovat! E acuzat de fraudă fiscală și deținere ilegală de armă de foc. Prima înfățișare, pe 26 iulie. Update

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a acceptat să pledeze vinovat pentru două acuzații de infracțiune federală. Acestea vizează evaziunea fiscală. În plus, va încheia un acord cu Departamentul de Justiție pentru o acuzație de deținere a unei arme de foc, potrivit unui document al instanței, relatează Reuters.

UPDATE: Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, va avea o primă înfățișare la tribunalul federal din Delaware pe 26 iulie. El va răspunde unor acuzații de delict fiscal minor și de posesie de arme de foc.

———————————————————————

Ancheta federală de cinci ani asupra lui Hunter Biden a fost încheiată cu acorduri privind delictele fiscale și acuzațiile pentru deținere de armă de foc a unei persoane dependente de droguri, a declarat avocatul său.

“Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli. Greșeli pe care le-a făcut în timpul unei perioade de tulburări și dependență din viața lui. Așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă mai departe”, a declarat avocatul lui Biden, Christopher Clark.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost de ani de zile în centrul atacurilor lui Trump și ale aliaților săi republicani. Acesta, care a lucrat ca lobbyist, avocat, bancher de investiții și artist, și-a descris public luptele cu abuzul de cocaină și alcool.

Cum au apărut acuzațiile împotriva lui Hunter Biden

Acuzațiile împotriva lui Hunter Biden au apărut în urma unei investigații a lui David Weiss. Este vorba despre procurorul american din statul natal al președintelui democrat, Delaware, care a fost numit de fostul președinte republican Donald Trump.

Ancheta lui Weiss a examinat inițial potențialele încălcări ale legilor privind impozitele și spălarea banilor în afacerile sale cu China, au declarat surse pentru Reuters. Ancheta condusă de Weiss a început încă din 2018, potrivit rapoartelor presei americane.

Reuters mai precizează că Hunter Biden a fost de acord să încheie un așa-numit „acord de diversiune” înainte de judecata în legătură cu o acuzație de deținere a unei arme de foc de către o persoană care este consumatoare sau dependentă de droguri ilegale. Informația a reieșit din dosarul de la Tribunalul Districtual din Delaware. De obicei, astfel de acorduri prevăd renunțarea la acuzația penală aferentă dacă un inculpat respectă condițiile acordului pentru o perioadă de timp stabilită.

author avatar
Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE