Hala Laminor, monument istoric restaurat și modernizat de Primăria Sectorului 3, va găzdui, în perioada 16 noiembrie – 18 noiembrie expoziția dedicată industriei ospitalității și a serviciilor alimentare din România, FoodService & Hospitality Expo.
Evenimentul, de amploare în domeniu, reunește peste 250 de expozanți români, 60 de expozanți internaționali și 4 pavilioane de țară, ceea ce constituie o platformă pentru networking și de descoperire a ultimelor tendințe și inovații, la care se adaugă multe oportunități de afaceri.
Ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 16 noiembrie la 10:30, va aduce în fața vizitatorilor prezenți și a expozanților nume importante din industrie și reprezentanți ai autorităților publice: Silvia Ion, co-organizator și reprezentant Horeca Insight, Odai Shhab, co-organizator și reprezentant Foodhub Consulting, Radu Savopol – președinte HORA, Răzvan Pîrcălăbescu – Director de cabinet la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Robert Negoiță – primarul Sectorului 3. De asemenea, vor fi prezenți Călin Ile – reprezentant FIHR, Cezar Munteanu – președintele ANBCT, Karan Khurana – CEO METRO România, Andrei Sava – Managing Partner Maxigel, Robert Hellwagner – CEO Selgros România, Romulus Dumitru – Director General Delaco, Ferenc Bogár – Însărcinat cu afaceri al Ambasadei Ungariei, Miodrag Sekulić – consilier Ambasada Serbiei și Micaela Soldini – Director ICE Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – Biroul București.
Vor fi demonstrații live și o serie de workshopuri care abordează subiecte de actualitate în domeniu, pe lângă acces la expoziția de produse și echipamente inovatoare care pot transforma și optimiza afacerile. În cadrul celor patru pavilioane internaționale, vizitatorii potr explora perspective globale și tendințe internaționale adaptate pieței locale.
Ce aduce nou această ediție
„Evenimentul aduce împreună liderii industriei într-un mediu în care ideile prind viață. Este o experiență completă, creată pentru a conecta oamenii și a transforma afacerile, iar pavilioanele internaționale adaugă o notă globală expoziției, permițând participanților să se inspire din soluții și modele de succes implementate în alte piețe și adaptabile la cerințele locale”, spune Silvia Ion, co-organizatoarea evenimentului.
Odai Shhab, co-organizatorul evenimentului, precizează la rândul lui că „am pus la dispoziția expozanților platforma ideală pentru a conecta profesioniștii din HoReCa și Retail, într-un spațiu dedicat inovației. Misiunea noastră este să devenim târgul de referință în Europa Centrală și de Est, unde parteneriatele durabile și noile oportunități de dezvoltare conturează viitorul Food în Horeca și Retail”.
Ce aduce nou această ediție? Spațiul expozițional al evenimentului este mult extins față de ediția anterioară, pentru a găzdui o gamă mai largă de expozanți și evenimente conexe. Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor putea urmări demonstrații live, realizate de renumiți chefi și mixologi români și internaționali sau sesiuni de workshop pe teme variate: de la tendințe de design interior în HoReCa, la inovații în tehnologie pentru sectorul ospitalității. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.
Arena Bucătarilor în Hala Laminor
Printre multele manifestări din cadrul evenimentului, revine și cea cu succes la public: Arena Bucătarilor. Selgros organizează pe 16 și 17 noiembrie 2024, în cadrul FoodService & Hospitality Expo, cea de-a XIII-a ediție a prestigioasei competiții culinare.
Acest eveniment reunește cei mai buni bucătari din România și le oferă oportunitatea de a-și pune în valoare priceperea și măiestria în arta gătitului, în fața unui juriu internațional. Creativitatea, eficiența și tehnicile de gătit își vor spune cuvântul în duelul pentru un loc pe podiumul gastronomiei românești.
Înscrierea la concurs s-a desfășurat online, în perioada 1 august – 10 septembrie 2024. Participanții la preselecții au pregătit un preparat realizat din prepeliță, chimion și anason, ingrediente impuse de organizator. În urma jurizării, au fost selectați 16 concurenți care își vor demonstra talentul și abilitățile în semifinalele din 16 noiembrie 2024, ce vor avea loc în cadrul FoodService & Hospitality Expo. Semifinaliștii vor avea de realizat și de prezentat, în fața unui juriu internațional, preparatul cu care s-au înscris în etapa de preselecții online, respectând fișa tehnică transmisă organizatorului.
8 concurenți, câștigători ai semifinalelor, vor lupta pentru un loc pe podium în finala concursului gastronomic ,,Arena Bucătarilor 2024”, pe 17 noiembrie 2024 (interval orar 9:00 – 15:00), în aceeași locație.
Dieta Mediteraneeană și bucătăria noastră la origini, în Hala Laminor
Nu în ultimul rând, va fi și lansarea oficială în România a celei de-a noua ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, având ca temă Dieta Mediteraneeană și bucătăria noastră la origini: Sănătate și Tradiție, în prezența Dnei Valeria Baistrocchi, Vice Ambasador al Italiei la București.
Cunoscutul Antonio Passarelli va fi prezent cu demonstrația culinară ce va avea tema „Bucătăria tradițională italiană și exigențele vieții moderne”. Chef Antonio Passarelli este unul dintre cei mai renumiți chefi italieni prezenți în România. Cunoscut publicului și datorită emisiunilor televizate la care a participat, Chef Antonio Passarelli a colaborat cu mai multe restaurante renumite din țară și străinătate. Passarelli a avut șansa să gătească pentru o serie întreagă de șefi de state, politicieni, actori și regizori internaționali, precum: Demi Moore, F. F. Coppola, S. Segal, precum și alte vedete.
În 2024, dieta mediteraneeană a fost reconfirmată, pentru cel de-al șaptelea an consecutiv, ca fiind cea mai bună dietă dintre cele analizate de către US News & World Report, fiind considerată de experți dieta cea mai bună pentru a preveni maladiile cronice și, în același timp, care protejează planeta, fiind cea mai sustenabilă.
Citiți și: Revelion în hala Laminor din București! Prețul biletelor, programul și meniul /FOTO