back to top
spot_img

Greva poștașilor s-a încheiat, vine pensia! Cu ce s-au ales lucrătorii Poștei Române, după zeci de ore de negocieri

Angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe

Greva poștașilor s-a încheiat, iar de mâine lucrătorii din cadrul Poștei Române se vor întoarce la muncă! Mai mult, milioane de pensionari pot resufla ușurați, deoarece vine pensia! Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat marţi seară că s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicaliști şi Compania Naţională Poşta Română.

Oficialul a precizat că angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe, de la 1 iunie şi de la 1 septembrie, potrivit News.ro. El a anunţat şi care vor fi creşterile salariale pentru angajaţii Poştei Române.

2 aprilie 2024 Greva poștașilor s-a încheiat, vine pensia! Cu ce s-au ales lucrătorii Poștei Române, după zeci de ore de negocieri
Greva poștașilor s a încheiat vine pensia Cu ce s au ales lucrătorii Poștei Române după zeci de ore de negocieri

Greva poștașilor s-a încheiat, vine pensia!

„După zeci de ore de negocieri, s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentativ şi Compania Naţională Poşta Română, un Contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile. A fost semnat astăzi, după îndelungi negocieri şi discuţii.

Ideea de bază este următoarea. În calitatea de reprezentant majoritar, în speţă Ministerul Cercetării şi Digitalizării, am un interes foarte clar şi specific ca oamenii din Poşta Română, cei 21.500 care acum sunt sau la muncă sau ne urmăresc la televizor, să ştie că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în acelaşi timp, ca toţi oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care aşteaptă diferite prestaţii, să aibă garanţia că o să le primească la timp. 

Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naţionale Poşta Română, iar mai mult, s-a stabilit în comun acord, o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iunie şi la 1 septembrie.

Urmează ca mâine dimineaţă, la primă oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM, automat se consideră închis conflictul colectiv de muncă şi se va relua activitatea la Compania Naţională Poştă Română”, a mai anunţat Bogdan Ivan.

2 aprilie 2024 Greva poștașilor s-a încheiat, vine pensia! Cu ce s-au ales lucrătorii Poștei Române după zeci de ore de negocieri
Greva poștașilor s a încheiat vine pensia Cu ce s au ales lucrătorii Poștei Române după zeci de ore de negocieri

Marcel Ciolacu a intervenit în greva poștașilor

Premierul a declarat, marţi, despre greva poştaşilor că, în situația în care pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română, crede că directorul Poştei va pleca.

Oficialul a precizat că a avut o discuţie pe această temă şi le-a transmis şi ministrului şi directorului Poştei să rezolve situaţia cât mai rapid. Premierul a afirmat după şedinţa conducerii PSD că a avut o discuţie, privind greva poştaşilor, cu directorul companiei Poşta Română, în care i-a cerut să rezolve situaţia rapid.

”Am avut o discuţie cu domnul ministru şi aseară, am avut o discuţie şi cu directorul ( Poştei Române, nr). Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid”, a afirmat Ciolacu.

”În cazul în care, Doamne fereşte, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română, cred că domnul director va pleca”, a spus premierul Marcel Ciolacu, despre greva poştaşilor.

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu intervine în greva poștașilor. Șeful Poștei Române, amenințat cu demisia

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...