Minivacanța de 1 Mai este dedicată, printre altele, grătarelor! „Este vacanța dedicată grătarelor, vacanța în care ne bucurăm de mâncare fără niciun sentiment de vină. Grătarul nu îngrașă și dacă este făcut după toate regulile corecte ale unui grătar este și sănătos și sățios”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.
„Cred că totul pleacă de la ingrediente, de la carne. Trebuie să fie o carne bună și încerc să promovez carnea de calitate, care provine de la niște animale care au fost crescute omenește, mai puțin industrializat, mai puțin la grămadă”, a explicat Adi Hădean la Europa FM, invitat fiind la emisiunea „Frecvența gustului”, pe care o susține Mihaela Bilic la postul de radio.
Ne-am obișnuit să avem la dispoziție orice oricând
„Dacă scrie pe ea că e BIO sau organic nu înseamnă că e și bun. Nu înseamnă că BIO acela a fost și crescut bine. Animalul se compune din tot ce a mâncat și din felul în care a mâncat și din experiențele pe care le-a avut, de fapt. La fel cum suntem și noi”, a adăugat Adi Hădean.
E foarte important să nu gătești carnea prea mult
„În ceea ce privește gătitul, e foarte important să nu gătești carnea prea mult sau mai bine să o gătești mult de tot, dar la temperatură mai joasă – poți s-o faci și la grătar, dar pentru asta îți trebuie un anume tip de grătar și un pic de meșteșug.