back to top
spot_img

Coaja de portocală, efecte miraculoase pentru plantele și pământul din grădină

Mirosul puternic de citrice din cojile de portocale este neplăcut pentru mulți dăunători din grădină

O coajă de portocală poate oferi soluții la diverse probleme care apar primăvară, în grădină. Prin folosirea lor în practicile de grădinărit, se pot obține o serie de beneficii pentru plante și sol.

Sarah Lawson, expertă în stocarea alimentelor la Storage Box Shop, a declarat: „Versatilitatea cojilor de portocală se extinde mult dincolo de bucătărie”. ”

Cojile pot fi un bun fertilizator al solului.

Deși viermilor nu le place un mediu acid, compostarea are loc cu sau fără insecte. Fiind bogate în azot, cojile de portocale ajută la formarea unui compost echilibrat. Este esențial să fie tăiate în bucăți mai mici pentru a acelera descompunerea și pentru a preveni atragerea oricăror dăunători. Se pot introduce bucăți mici de coji de portocală direct în sol. Aici se descompun lent, eliberând azot, potasiu și fosfor, nutrienți esențiali de care plantele au nevoie pentru dezvoltare.

4 aprilie 2024 Iarba
Iarba sursa foto pixabay

Mirosul puternic de citrice din cojile de portocale este neplăcut pentru mulți dăunători din grădină, inclusiv furnici și afide, dar și rozătoare.

Împrăștierea unor bucăți mici de coji în jurul plantelor poate ține la distanță dăunătorii. Cojile ar trebui înlocuite atunci când se usucă, deoarece își vor pierde aroma. Dacă nu aveți o grămadă de compost, se pot asigura substanțele nutritive ale cojilor de portocale înmuindu-le în apă timp de câteva zile pentru a crea un „ceai” bogat în substanțe nutritive. Preparatul poate fi folosit pentru a udarea plantelor, oferindu-le un aport de vitamine care le invigorează.furnici furnici furnici

4 aprilie 2024
ants 4239 1280

Cojile bine curățate pot fi transformate în hrănitoare naturală pentru păsări.

Astfel, se umple o jumătate de coajă de portocală cu semințe pentru păsări și se agață într-un copac. Cojile de portocale pot fi folosite și ca ghiveci biodegradabil pentru plante pentru semințe, umplând o jumătate de coajă cu pământ. Odată ce răsadurile sunt gata, pot fi plantate direct în grădină, cu tot cu coajă. Coaja se va descompune, îmbogățind solul din jurul noii plante.

Citiți și

Muzeul cu mirosuri și descântece așteaptă vizitatori

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...