Au trecut peste doi ani de la lansarea ChatGPT, iar acum ne gândim la cum se căută mai des informații online și bătălia Google vs ChatGPT. Ce aleg oamenii? Lumea s-a adaptat rapid la inteligența artificială și pare că tot mai mulți aleg să se informeze folosind chatbot-ul OpenAi.
Google vs ChatGPT în 2025
Unul dintre punctele forte ale Google este diversitatea informațiilor și faptul că poți verifica cu o acuratețe mai mare datele pe care le cauți. Oferă utilizatorilor o mai mare varietate și poate cel mai important aspect este că se găsesc mult mai ușor opinii, recenzii, conținut care poate fi pro sau contra.
Pe de altă parte, ChatGPT este rapid, însă nu poate garanta exactitatea și actualitatea informațiilor. Funcționează ca o platforma conversațională, deci pune la încercare creativitatea utilizatorilor în ceea ce privește formula de adresare pentru a obține cele mai precise răspunsuri.
Căutările prin Google sunt adesea scurte și fragmentate, bazate pe cuvinte cheie, în timp ce chatbot-ul OpenAI presupune o formulare mai amplă.

În 2025, domeniul google.com continuă să atragă peste 130 de miliarde de vizite lunar, în timp ce ChatGPT (domeniul chatgpt.com) se apropie de 5 miliarde. În ciuda faptului că majoritatea populației s-a adaptat la folosirea inteligenței artificiale, în rândul utilizatorilor, cifrele arată că motorul de căutare clasic rămâne liderul incontestabil în găsirea informațiilor online.
Se preferă în continuare motorul clasic de căutare, care oferă o paletă largă de surse, actualizări în timp real și posibilitatea de a compara perspective. Majoritatea utilizatorilor aleg să folosească ambele platforme, nu se rezumă doar la una dintre ele.
Domenii acaparate de ChatGPT
Iteligența artificială câștigă teren în zone precum dezvoltare personală, generare de conținut sau idei, ori de explicații directe, care să fie pe înțelesul tuturor. Multe persoane apelează la chatbot-ul AI pentru a genera planuri alimentare, metode de antrenament fizic eficiente, servicii pentru care în mod normal ai plăti o persoană specializată.
Google oferă exactitate, stabilitate și profunzime pentru informațiile interogate. Inteligența artificială aduce rapiditate și interactivitate. Bătălia Google vs ChatGPT în 2025 rămâne un subiect de analizat în continuare, deorece căutarea online la acest moment este un mix între cele două platforme. Tu cum îți cauți informația în 2025, prin Google sau ChatGPT?