Google a lansat noul model Gemini 2.0 Flash Thinking Experimental, cu „rațiune”, care poate rezolva probleme complexe de programare și matematică.
Potrivit TechCrunch, Gemini 2.0 Flash Thinking Experimental este disponibil în platforma Google AI Studio. În platformă, modelul este prezentat ca fiind cel mai bun pentru înțelegere multimodală, raționament și scriere de cod. Acesta poate raționa asupra celor mai complexe probleme, afișa procesul de gândire și rezolva probleme de programare și matematică, conform platformei.
Logan Kilpatrick, care conduce produsul pentru AI Studio, a numit Gemini 2.0 Flash Thinking Experimental „primul pas în călătoria de raționament” într-o postare pe X: It’s still an early version, but check out how the model handles a challenging puzzle involving both visual and textual clues: (2/3) pic.twitter.com/JltHeK7Fo7 — Logan Kilpatrick (@OfficialLoganK) December 19, 2024.
Jeff Dean, cercetător șef la Google DeepMind, divizia de cercetare AI a Google, a spus în propria sa postare că Gemini 2.0 Flash Thinking Experimental este „antrenat să folosească gândurile pentru a-și întări raționamentul”.
Ce face Gemini 2.0 de la Google
Față de modelele generative de inteligență artificială cu care suntem obișnuiți, cum ar fi Gemini, GPT (de la OpenAI) sau Claude (de la Anthropic), modelele cu „rațiune” se auto-corectează în timp real, iar răspunsurile sunt generate mai lent, de la secunde la minute.
Gemini 2.0 Flash Thinking Experimental face o pauză înainte de a răspunde, luând în considerare o serie de solicitări conexe și „explicând” raționamentul său pe parcurs. După un timp, modelul rezumă ceea ce consideră a fi cel mai precis răspuns.
Momentan, modelul AI este încă în fază experimentală și poate face multe greșeli, potrivit sursei. Recent, Google a prezentat noi capabilități AI, bazate pe modelul său de bază Gemini 2.0. Specialiștii vorbesc despre un pas mare în domeniul inteligenței artificiale, în special prin dezvoltarea unor unelte multimodale. Unul dintre noile instrumente se numește „Project Mariner” și are rolul de a automatiza navigarea pe internet.
Citiți și: Se vinde Google Chrome?