back to top
spot_img

Gigi Becali, interzis pe stadioanele din România

Gigi Becali a fost suspendat de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal în urma declarațiilor sale la adresa arbitrei Cristina Trandafir.

Gigi Becali a fost suspendat de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal în urma declarațiilor sale la adresa arbitrei Cristina Trandafir. După mai multe amânări, patronul FCSB, în vârstă de 65 de ani, a fost interzis pentru o perioadă de 6 luni pe stadioanele de fotbal din România, fiind sancționat și cu trei amenzi: două de 10.000 de lei, plus una de 50.000 de lei, din care o va achita doar pe cea din urmă. În plus, echipa a primit o sancțiune financiară de 5.000 de lei.

După meciul FCSB – FC Botoșani, încheiat cu scorul de 3 la 2, Gigi Becali a criticat arbitrul și a făcut o serie de declarații sexiste. Patronul FCSB a contestat deciziile arbitrului și a argumentat că Nana Antwi nu ar fi trebuit să fie eliminat în minutul 18. De asemenea, Becali spune că nici Darius Olaru nu ar fi trebuit să primească cartonașul roșu în minutele de final.

Gigi Becali a dat vina pe Cristina Trandafir, arbitrul VAR: „O să întrebați de arbitraj. Îmi place foarte mult de acest arbitru – Cătălin Buși. E extraordinar. Se vede pe față lui că e bun. Va ajunge arbitru mare. Dar oamenii buni sunt călăriți. Însă Dumnezeu îl va ajuta. El nu are nicio vină… Bine, are o mică vină. Dar se mai greșește. De vină a fost femeia de la VAR. Dar nu sunt supărat. E sora mea, se împărtășește la biserică. Eu nu mă supăr pe oamenii cu care mă împărtășesc”, a spus atunci patronul FCSB.

2 aprilie 2024 Ce a spus Gigi Becali despre arbitra Cristina Trandafir
Ce a spus Gigi Becali despre arbitra Cristina Trandafir

Ce a spus Gigi Becali despre arbitra Cristina Trandafir

“Îi dau un sfat. Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Ea vine la noi la biserică. Vezi acum, ce chestie? Cum mai apare ea acolo? Eu am zis că nu avem cum să fim supărați, că e sora noastră, vine la biserică, se împărtășește cu noi. A greșit. Dar a greșit de două ori”, a mai adăugat el.

“Ea… Dacă ea avea inteligență… Dar, femeie… Ce vrei? Se alege praful când femeia arbitrează bărbatul. Eu nu minimalizez femeia, că eu iubesc femeile chiar mai mult ca voi. Eu am una și o iubesc până la moarte. Mor oricând pentru nevasta mea și fetele mele. Dar ăia care apără femeile ajung și la a treia sau a patra nevasta. Cum iubești femeia dacă tot o lași? Tu nu o iubești, o batjocorești! Nu-i dai respect. Eu femeii îi dau viața și dragostea mea, dar nu are ce să caute la arbitraj”, a continuat patronul FCSB.

Decizia luată acum de Federația Română de Fotbal este cât se poate de clară: “În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 54/1 din RD, pârâtul Gigi Becali se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei, iar Clubul FC FCSB SA cu penalitate sportivă de 5.000 lei. În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 raportat la art. 60 Bis al. 1 – 2a din RD al FRF, pârâtul Gigi Becali se sancționează cu Avertisment și penalitate de 10.000 lei.”

De asemenea, “în temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Gigi Becali se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD al FRF, pârâtul Gigi Becali va executa sancțiunea pentru abaterea disciplinară cea mai gravă prevăzută de art. 52/2/b din RD, suspendare 6 (șase) luni și penalitate de 50.000 lei”.

Gigi Becali, victorie la CEDO împotriva statului român

author avatar
Adrian Șomai

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...