back to top
spot_imgGică Contra e sceptic: „Cum freacă coaliția salariul minim să se ridice la nivel european”

Cu câteva zile în urmă, Marcel Ciolacu, vatmanul tramvaiului național care mai are un pic și deraiază de pe șine de atâta bunăstare, a mai pupat puțin tălpile europene și a decretat că România, la finalul anului 2024, se va bucura și va da din coadă odată cu introducerea salariului minim european. Golănia declarativă cu iz electoral o ia direct pe cărăruia declarațiilor fără acoperire, luna asta România împrumutând încă 7 miliarde de lei  adică 1,2 miliarde de euro, pentru a acoperi niscavai dobânzi restante, creșterea salariilor și creșterea pensiilor. Despre productivitate nici o vorbuliță pe nicăieri.

Premierul Marcel Ciolacu dă din nou cu oiștea declarațiilor în gardul Guvernului

Nu cu multă vreme în urmă, gureșul premier care minte mai mult decât poate suporta bunul simț, a declarat că România va beneficia de grăunțele salariului minim european în 2024. Declarația vine la portiță după ce la scurt timp după ce s-a cățărat în funcția supremă executivă a statului, a anunțat tăieri de salarii, reduceri de personal și multe alte măsuri de austeritate  pentru a mai redresa cu 2 cm bugetul prăbușit al țării. La ora la care scriu, s-a intâmplat fix nimic din tot ce a promis. Guvernul a dat pe șes drumul la angajări în sistemul de stat,  în funcții de conducere mai ales, fâlfâindu-i-se toate steagurile de pe instituțiile publice, de cheltuielile suplimentare și de corvoadele economice la care vom fi cu toții supuși cu perversiuni fiscale, odată ce reptila politică cu două capete își va fi umflat burdihanul cu capra voturilor. 

Acum câțiva ani, se discuta pionierește în spațiul public despre intrarea în zona euro. Aceeași coaliție, atunci ca și acum, făcând triluri și arpegii pe tema intrării României în spațiul euro. E, uite că bulgarii cu ceafă lată, guleamătă zona euro mai repede decât românischi mămăligiki  care va apuca să-și plătească covrigii în bani europeni când va ieși Marcel Ciolacu la pensie. Deși decizia pare extrem de rațională, (ca toate statele europene să aibă același nivel minim de salarizare), ea nu poate fi aplicată decât cu creșterea exponențială a taxelor și impozitelor, care în momentul ăsta este singura desagă cu grăunțe pentru a hrăni pateul de gâscă bugetar. În loc să negocieze cu Uniunea Europeană un plan realist de redresare a economiei, care se poată fi aplicat, guvernul Marcel Ciolacu pune morcovul înaintea măgarului ca în basmul ăla, turcesc parcă, în speranța că urecheatul va merge după fentă și va înainta. Nu se vorbește nimic despre relaxarea fiscală a mediului de afaceri, iar cele 160.000 de firme care au închis porțile anul trecut sunt un barometru al incapacității economice românești. Numai în luna ianuarie numărul firmelor desființate, voluntar sau nu, a crescut cu 27% față de 2023. În cazul în care economia privată nu mai este capabilă să se susțină, în cazul în care tu, ca stat, nu ai resurse economice pentru a da de mâncare bugetului din ce în ce mai umflat, e clar că desagii datoriilor își vor dubla greutatea, ceea ce cu siguranță va îngenunchea asasinul de povară al omului de rând. 

Anul 2025 va fi un an în care românii vor trăi pe pielea lor consecințele delăsării și a prostiei civice incurabile. Nici unul din partidele PSD, PNL, USR și nici măcar Aur, nu au interesul să crească nivelul de trai. Sărăcia și prostia, lipsa unei perspective sociale și a unui loc de muncă, transformă orice om într o legumă socială, ușor de manipulat. Nici un partid nu își dorește cetățeni conștienți de forța care o reprezintă și de ceea ce pot să facă.

Îndobitocirea prin incultură prin aruncarea în spațiul public a unor false teme, mitocănești și ridicole nu fac decât să pună botniță omului de rând, care așteaptă cea mai mică justificare pentru lenea mentală stăpânitoare și justificate spiritului balcanic de slugă preasupusă. Nu-l înjurați pe Gică Contra dacă la anul pe vremea asta veți plăti cu 40% mai multe impozite și veți trăi mai prost decât a-ți trăit vreodată în România. Nu-l înjurați pe Gică Contra dacă datoria externă a anului 2025 va sări de 210-215 miliarde de euro  iar cămătarii internaționali vor lua și pielea de pe noi odată cu cămașa.

Astăzi, Gică Contra vă urează să aveți covrigi umpluți cu găuri și parizer din carne de mierle roz.

CITIȚI ȘI: Gică Contra: Cine a generat „puiul vopsit” (oficiuldestiri.ro)

author avatar
Mircea N Stoian

Lasă un răspuns

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai populare