Gheorghe Mustaţă, liderul galeriei FCSB, vizat de perchezițiile DIICOT Ploiești! De asemenea, mai multe personalități au avut parte de vizita neașteptată a oficialilor.
Ghoerghe Mustață, vizat de percheziții DIICOT
Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii au demarat luni o amplă operațiune denumită “Ghost Guns,” desfășurând 131 de percheziții în București și în județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, potrivit unui comunicat Agerpres.
Ancheta vizează membri ai unor cunoscute clanuri interlope, precum Giuleștenii (condus de Costel al lui Tincă), Gemenii, Sportivii (printre care se numără Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, și Robert Nica), precum și alte clanuri influente, cum ar fi Ștoacă, Literașu, Sadoveanu, Argintaru și Austrianu.
Printre suspecți se numără și trapperul Andrei Mihalache, cunoscut sub numele de scenă MGK 666, dar și socrul lui Tzancă Uraganu, un alt nume cunoscut în lumea mondenă.
Conform surselor judiciare ale sursei citate, operațiunea urmărește să combată un grup infracțional organizat care este implicat în activități de contrabandă cu arme, trafic de droguri de risc și mare risc, și încălcări ale regimului armelor și munițiilor.
Operațiunea „Ghost Guns” are ca scop destructurarea rețelelor infracționale care gestionează aceste activități ilegale și reprezintă un efort amplu al autorităților pentru a elimina riscurile asociate cu traficul de arme și droguri în România.
Grupare de crimă organizată
Conform unui comunicat al DIICOT, cercetările în cadrul operațiunii „Ghost Guns” au scos la iveală detalii despre o grupare de crimă organizată, înființată în septembrie 2023, de un cetățean de origine turcă și mai mulți complici români.
Gruparea era specializată în producerea și vânzarea de arme letale fără marcaje de identificare, cunoscute sub numele de „Ghost Guns.” Aceste arme erau asamblate folosind componente provenite de la mai mulți producători din Turcia, făcându-le imposibil de trasat și ilegal de deținut în orice stat european.
DIICOT a descoperit că aceste arme au fost introduse în România ascunse în camioane de marfă sau în componente auto și ulterior vândute unor grupuri infracționale și indivizi cu comportament violent.
În cadrul anchetei, autoritățile au reușit să scoată din circuit 47 de astfel de arme letale până la sfârșitul lunii octombrie 2024.
CITEȘTE ȘI – DIICOT în elita mondială. România partener EMPACT Planul privind Grupările Criminale de Risc Înalt