Într-un nou episod din saga fraților Tate, Tristan și Andrew Tate au fost din nou aduși la sediul DIICOT pentru audieri, unde au repetat vehement că sunt nevinovați și că sunt victime ale unei persecuții datorate averii lor considerabile. Frații Tate, cunoscuți pentru stilul lor de viață extravagant și pentru prezența puternică pe rețelele de socializare, au afirmat că nu există probe împotriva lor și că sunt ținta unor acuzații false. Aceștia au fost reținuți, în urma audierilor, pentru mai multe infracțiuni grave.
Frații Tate: „Suntem persecutați pentru că suntem bogați”
În fața jurnaliștilor, Tristan și Andrew Tate au susținut că toate acuzațiile aduse împotriva lor sunt nefondate și că sunt persecutați din cauza bogăției lor.
„Nu există probe împotriva noastră. Suntem persecutați pentru că suntem bogați”, au declarat aceștia, considerând că ar fi o nedreptate majoră ceea ce li se întâmplă.
Alina Gorghiu: „DIICOT face, în general, o treabă extraordinar de bună”
Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a intervenit în această discuție cu o declarație fermă, subliniind că în fața legii, toți cetățenii sunt egali, indiferent de situația lor materială sau de statutul public. Gorghiu a reafirmat încrederea sa în activitatea sistemului judiciar din România, inclusiv în munca DIICOT, care instrumentează cazul fraților Tate.
„Eu am foarte mare încredere în activitatea sistemului judiciar şi, pentru că dosarul fraţilor Tate este instrumentat de DIICOT, am să vă spun că DIICOT face, în general, o treabă extraordinar de bună”, a declarat Alina Gorghiu.
Ministra Justiției a evitat să comenteze specific pe marginea cazului, dar a evidențiat gravitatea infracțiunilor pentru care cei doi sunt cercetați: „Infracţiuni legate de proxenetism, trafic de minori, trafic de persoane sunt nişte infracţiuni foarte grave”.
Gorghiu: „indiferent de cât de influencer e pe TikTok sau pe Instagram”
Alina Gorghiu a subliniat că indiferent de statutul social sau de influența publică a unei persoane, legea trebuie să fie aplicată cu strictețe.
„Aş vrea să cred că instituţiile din România sunt pregătite să trateze, indiferent de statutul public al persoanei, indiferent de starea materială, indiferent de cât de influencer e pe TikTok sau pe Instagram, să trateze aşa cum trebuie, dacă a săvârşit infracţiuni să demonstreze că acele infracţiuni sunt săvârşite de ei şi să primească pedeapsa pe care o merită, de la instanţă”, a spus Gorghiu.
Ministra Justiției: „Nu impresionează pe nimeni!”
Alina Gorghiu a făcut referire și la modul în care unele persoane încearcă să-și rezolve problemele penale prin agresivitate în comunicarea publică, subliniind că astfel de tactici nu impresionează autoritățile judiciare.
„Sunt anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică le rezolvă dosarele penale. Nu vorbesc de cazul în speţă, fac aşa, o observaţie, la modul general. Nu impresionează pe nimeni! Eu nu am văzut procuror impresionat sau judecător impresionat că cineva îi ameninţă sau îi şantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică doar că are situaţia materială care-i permite să aibă această platformă de comunicare publică cu presa, şi prin intermediul presei cu publicul”, a adăugat ministra, citată de Antena3.
Tristan și Andrew Tate, reținuți pentru trafic de persoane, act sexual cu minori și spălare de bani
Miercuri seară, Tristan și Andrew Tate au fost reținuți după mai multe ore de audieri, în cadrul unui dosar complex care implică acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare de bani. Aceste acuzații grave au atras atenția publicului și a mass-mediei, iar cazul continuă să fie urmărit cu interes.