Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, are în spate peste 30 de ani de carieră universitară, a fost, de trei ori, ministru al Educaţiei şi este, din 2012, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Fostul ministru este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din ţara noastră.
Iată că recent lui Sorin Cîmpeanu i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, în cadrul aniversării celor 30 de ani ai Facultăţii de Protecţia Mediului. Instituţie care a înaintat propunerea Senatului universităţii, după cum a informat Biroul de presă al instituţiei academice.
În discursul său, Sorin Cîmpeanu a apreciat că “Universitatea din Oradea a ştiut mereu să îşi găsească echilibrul, chiar şi în perioade nu tocmai faste” şi a adăugat că, în ultimii ani, universitatea s-a înscris, din punctul său de vedere, ca rector, ca preşedinte al CNR, ca ministru al Educaţiei, “pe un trend ascendent”.
Vivat, crescat, floreat!
Despre Facultatea de Protecţie a Mediului, ex-ministrul a afirmat că este “o mini Universitate de Ştiinţe Agricole, având toate programele de studiu pe care le are şi USAMV din Bucureşti, mai puţin Medicina Veterinară, şi 1.800 de studenţi, peste media altor facultăţi ale Universităţii din Oradea”.
“Aprecierea mea pentru Universitatea din Oradea a fost şi este foarte mare. Vivat, crescat, floreat, pentru Universitatea din Oradea şi pentru Facultatea de Protecţia Mediului, la acest ceas aniversar!”, a încheiat Sorin Cîmpeanu.
Ce nu știați despre Sorin Cîmpeanu
A scris 18 lucrări ştiinţifice: cărţi, capitole, manuale de specialitate şi este coautor a peste 100 de articole, publicate în jurnale ştiinţifice de prestigiu din lume. De asemenea, a primit şi numeroase distincţii, printre care: Medalia “Meritul pentru învăţământ” – acordată, în 2004, de Preşedinţia României, Distincţia “Nihil sine Deo”, acordată de Casa Regală în anul 2019, Ordinul “Steaua României”, în grad de Cavaler, acordată de Preşedinţia României în acelaşi an şi Ordinul “Palmes Academiques”, în grad de Comandor, acordat de Guvernul Franţei, în 2020.