back to top
spot_img

Care este cel mai bogat român. Anunțul făcut de Forbes

Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul companiei de tehnologie UiPath, are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari.

Șase oameni de afaceri din România fac parte din clasamentul Forbes al miliardarilor lumii. Este vorba despre Daniel Dines, Ion Țiriac, frații Dragoș și Adrian Pavăl, Ion Stoica și Matei Zaharia.

Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat român. Cofondatorul și CEO-ul companiei de tehnologie UiPath, are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari.

Daniel Dines, care a absolvit Universitatea din București, locuiește în New York. Averea omului de afaceri a crescut în 2024 cu 1,1 miliarde de dolari comparativ cu anul 2023. Ion Țiriac ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. Fostul mare jucător de tenis în vârstă de 84 de ani are afaceri în domeniile bancar și al asigurărilor, în real estate și în industria auto. El ocupă poziția 1.545 în clasamentul Forbes, unde a apărut prima dată în 2019, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

3 aprilie 2024 Daniel Dines
Daniel Dines sursa foto Facebook

Locul trei în top Forbes este ocupat de Dragoş Pavăl, în vârstă de 57 de ani, cofondatorul lanțului de magazine de construcții și bricolaj Dedeman.

Acesta are o avere de două miliarde de dolari. Dragoş Pavăl a intrat în top Forbes în 2022, averea sa fiind în continuă creștere. În 2023, averea lui era de 1,7 miliarde de dolari, ajungând la două miliarde de dolari în 2024. Adrian Pavăl, în vârstă de 55 de ani, cofondator Dedeman, ocupă locul al patrulea în topul celor mai bogați români, averea sa fiind estimată la 1,4 miliarde de dolari. El a intrat în top în 2022, cu o avere de un miliard de dolari, în anul 2023 ajungând la o avere de 1,1 miliarde de dolari.

3 aprilie 2024 Dedeman
Dedeman sursa foto Wikipedia

Al cincilea miliardar este Ion Stoica, în vârstă de 59 de ani

Acesta este cofondator și președinte executiv al startup-ului de software Databricks. Averea lui Ion Stoica este estimată la 1,2 miliarde de dolari, în scădere comparativ cu 2022 când era evaluată la 1,6 miliarde de dolari. Al șaselea cel mai bogat român din topul Forbes este omul de afaceri Matei Zaharia, în vârstă de 38 de ani. Acesta este cofondator și director de tehnologie al startup-ului de software Databricks, averea să fiind estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Citiți și

Primul cross caritabil cu supereroi din România, organizat în parcul Herăstrău. “Îi invităm pe români să fie Supereroi pentru o zi și să alerge alături de noi, pe 15 iunie, pentru această cauză nobilă”

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...