Florin Piersic este conștient, cooperant și comunicativ, după ultima operație, transmit cadrele medicale care se ocupă de marele actor în aceste momente dificile. Proteza care i-a fost îndepărtată a fost montată în anul 2019, însă acum devenise sursa infecției generalizate și i-a pus viața în pericol. Din fericire, Florin Piersic dă semne de însănătoșire și medicii sunt optimiști în ceea ce-l privește.
Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor din București. Maestrul se află în continuare pe secția de Terapie Intensivă. Pentru intervenția de ieri, medicii spun că a fost o adevărată mobilizare de forțe. Doctorii de la Spitalul Foișor au ținut continuu legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar și cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca.
Cum a decurs ultima operație a maestrului Florin Piersic
Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale extrem de dificile. Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul.
Evoluția postoperatorie a marelui actor a fost una foarte bună. În acest moment se află pe secția de Terapie Intensivă, având în vedere complexitatea intervenției chirurgicale prin care a trecut. Din fericire, operația a fost un succes, spun medicii.
”În urma evaluării din aceasta dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, transmit reprezentanții spitalului Foișor din București, citați de Antena 3.
Alexandru Rafila este optimist în ceea ce-l privește pe Florin Piersic
Ministrul Sănătății l-a vizitate pe maestrul Florin Piersic înainte ca acesta să fie operat.
”Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a explicat Alexandru Rafila.
Citește și: Florin Piersic, în “stare generală gravă”, la Spitalul Foişor. Ultimele detalii despre sănătatea actorului
De ce a fost plimbat Florin Piersic prin 4 spitale
Întrebat ce părere are despre cum a fost tratat actorul Florin Piersic, care a schimbat patru spitale Spitalul Militar din Cluj, apoi Institutul Inimii, apoi Matei Balș, acum Spitalul Foișor, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a spus:
“Există spitale multidisciplinare, spitale județene de urgență care pot face toate aceste manopere. Acum mai este vorba și despre opțiunea pacientului. Pacientul s-a tratat la Cluj inițial în spitale pe care le cunoștea. Sunt spitale monospecialitate, atât Institutul Inimii, cât și Spitalul acela militar de Ortopedie, iar ulterior a fost transferat la București. Cred că intenția era ca cea proteză să fie extrase de medicul care o instalase în urmă cu câțiva ani.
Noi am făcut o echipă medicală complexă, formată din infecționiști de la Matei Balș, cardiolog, medic de terapie intensivă, dar și ortoped. Ortopedul, care a fost în această echipă multidisciplinară, este chiar cel care a făcut această intervenție. E vorba de domnul doctor Dragosloveanu, de la Spitalul de Ortopedie Foișor. În mod evident, zilele următoare, pacientul va rămâne acolo.
Să sperăm că evoluția va fi favorabilă. Iar aceste două device-uri care erau colonizate cu bacterii, respectiv cel extras la Cluj, simulatorul cardiac și cel de-al doilea proteza de genunchi, care a fost de asemenea extrasă și înlocuite o să favorizeze și tratamentul antibiotic, încât aceste focare infecțioase existente să poată să fie eradicate.
L-am vizitat, ieri dimineață, am stat de vorbă cu dânsul, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă și m-am bucurat că am putut să fac acest lucru.
Și cred că importantă comunicarea și încurajarea pacientului de către personalul medical. Era într-o stare de spirit bună, era încrezător. Nu era niciun fel speriat. E un om pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult și inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii. Sigur că e vorba de o persoană vârstă, cu alte comorbidități, dar până la urmă profesionalismul și încă o dată mulțumesc colectivului de la Balş și bineînțeles de la Spitalul de Ortopedie Foișor pentru îngrijire.
Ei vor continua, e aceeași echipă medicală mixtă, vor continua și în zilele următoare să-l monitorizeze și să aleagă conduita terapeutică care este cea mai potrivită într-o situație ca cea a domniei sale.
O să fie o internare de câteva zile la terapie intensivă și ulterior, până la definitivare, închiderea cicatricii, scoaterea firelor e un interval de timp de cel puțin o săptămână. Da, sigur că în paralel va fi făcut și tratamentul antiinfecțios, care probabil că va trebui să continue o perioadă mai îndelungată și bineînțeles, o perioadă de refacere, de recuperare.
Nu pot să fac astfel de predicții cât o să dureze, pentru că trebuie ținute sub control și celelalte comorbidități, dar, repet, nu aș vrea să discutăm elemente care într-un fel sau altul pot să afecteze familia. Adică comunicarea trebuie să fie pozitivă și limitată la informații generale, pentru că până la urmă este dreptul pacientului să decidă cât se vorbește spațiul public despre boala lui”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN, în cursul zilei de ieri.