Cum arată o societate învrăjbită din cauza diferențelor de opinie? Ce se întâmplă atunci când democrația este greșit înțeleasă? Și cum poate țara tuturor posibilităților să devină un loc imposibil? Filmul realității sau „Război Civil”.
Tabloul decadent al unui viitor alternativ al Americii este conturat în filmul „Război Civil”, din 12 aprilie, la cinema. O cursă plină de adrenalină cu Kirsten Dunst în rolul unei apreciate jurnaliste de război, „Război Civil” prezintă dezechilibrul țării marcate de conflictele civile care au împărțit societatea în mai multe facțiuni.
Forțele Vestice, o alianță armată a mai multor state care se opun guvernului federal, sunt foarte aproape de a prelua puterea prin lovitură de stat. În speranța obținerii unui ultim interviu cu președintele (Nick Offerman), jurnalista (Dunst) pornește spre Casa Albă împreună cu o caravană restrânsă de ziariști, unii mai experimentați, alții la început de carieră.
Filmul pare o fabulă?
În călătoria lor de-a lungul țării, aceștia se confruntă cu situații din ce în ce mai periculoase, prin care Lee și-ar fi dorit să nu mai treacă niciodată.
Regizat de Alex Garland, cu scopul de a transmite un puternic mesaj anti-război, filmul, distribuit la cinema de Vertical Entertainment, a a vut premiera pe marile ecrane, din 12 aprilie.
Premiera cinematografică a filmului „Război Civil” s-a bucurat de sprijinul rețelei de televiziune AMC care deține cele mai premiate și de succes seriale-dramă ale deceniului, cu producții de pionierat, populare și de calitate.
Filmul a produs ecouri și întrebări
Revolta unor state precum California şi Texas, imaginată în film, este ficțiune pură, desigur, însă lansarea producției într-un climat politic în care tensiunile dintre partide sunt la cote maxime, în anul cu alegeri prezidențiale, a iscat deja multiple discuții cu privire la film. „Război civil” a fost ovaționat în picioare după premiera la festivalul anual SXSW, din Texas.
Cu toate acestea, au existat întrebări dacă spectatorii americani sunt pregătiți să urmărească în cinematografe exact ceea ce se tem că se va întâmpla, chiar dacă filmul operează, totuși, cu alegorii, iar politicienii nu sunt niciodată identificați în mod precis.
„Mi se întâmplă foarte des să scriu despre ceva la care se gândesc și despre care scriu mulți alții”, a declarat regizorul pentru Entertainment Weekly. „Îmi amintesc că atunci când am lansat «Ex Machina» existau, simultan, o mulțime de filme despre inteligența artificială. Iar narațiunile despre războiul civil se simt, la ora actuală, ca un motiv de mare anxietate. Am scris scenariul acum patru ani, iar între acel moment și cel de astăzi am auzit această anxietate subliniată foarte des în mass-media, din gura politicienilor, dar o aud și din partea prietenilor mei. Pur și simplu plutește în aer”.
Citiți și: În spatele celebrității: De ce urăște Cetatea Filmului una dintre cele mai sexy actrițe