Cele mai mari nume ale cinematografiei internaționale ajung săptămâna aceasta pe Riviera Franceză pentru Festivalul anual de film de la Cannes. Harrison Ford, Leonardo DiCaprio și Phoebe Waller-Bridge se vor număra printre vedetele pe care fanii filmului speră să le vadă pe covorul roșu.
Este posibil să apară chiar și Johnny Depp, care revine pe marele ecran pentru prima dată după lunga sa bătălie juridică cu fosta soție Amber Heard.
Indiana Jones și cadranul destinului (Indiana Jones and the Dial of Destiny)
Este ultima oară când Harrison Ford apare în rolul neîntrecutului arheolog Indiana Jones. Filmul este printre cele mai așteptate din acest festival de film.
Printre colegii săi de platou se numără și Phoebe Waller-Bridge din Fleabag, care s-a născut la patru ani după lansarea primului film din franciză – Raiders of the Lost Ark – în 1981.
Fanii sunt nerăbdători să vadă rezultatele efectelor speciale de „dez-îmbătrânire” asupra lui Ford în scenele de început, iar munca regizorului James Mangold va fi, de asemenea, analizată.
Dial of Destiny este primul film Indiana Jones care nu este regizat de Steven Spielberg – deși acesta are un credit de producător executiv.
Jeanne du Barry
La apogeul bătăliilor sale din sala de judecată cu fosta sa soție Amber Heard, viitorul carierei cinematografice a lui Johnny Depp părea să fie în pericol. Dar, la trei ani după ce a fost eliminat din franciza Fantastic Beasts, revenirea sa pe marele ecran în rolul lui Ludovic al XV-lea în Jeanne du Barry va deschide festivalul de la Cannes.
Depp vorbește în franceză în filmul care spune povestea fiicei unei croitorese sărace care a devenit ultima amantă oficială a regelui francez.
Personajul principal este interpretat de Maïwenn, actrița franceză omonimă, care a scris și regizat și filmul în limba franceză. Maïwenn, la rândul ei, nu se ferește de controverse. Ea a criticat mișcarea #metoo, iar săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni, a recunoscut că a scuipat în fața unui jurnalist.
Orașul Asteroid
Scarlett Johansson este în rolul prinipal în acest film plin de vedete, printre care se numără Tom Hanks, Tilda Swinton, Jason Schwatzman, Jeff Goldblum, Margot Robbie și Steve Carell.
Ea joacă rolul unei vedete cinema din anii 1950 – gândiți-vă la Bette Davis – în povestea unui oraș american fictiv din deșert, unde o convenție a tinerilor observatori de stele este tulburată de evenimente care schimbă lumea.
Este un film științifico-fantastic? O comedie romantică? Detaliile concrete ale intrigii sunt greu de găsit, dar trailerul sugerează că este foarte… Wes Anderson.
Acest lucru face ca premiera sa la Cannes să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente din oraș.
The Old Oak
Cel mai recent film al lui Ken Loach se concentrează în jurul ultimului pub rămas într-o fostă comunitate minieră din County Durham, unde există un aflux de refugiați sirieni.
Ken Loach are o istorie de invidiat la Cannes, câștigând de două ori râvnitul Palm d’Or – pentru The Wind That Shakes the Barley în 2006 și I, Daniel Blake în 2016.
Ar putea obține o a treia distincție pentru cel mai bun film la vârsta de 86 de ani?
Loach a declarat că a vrut să facă un film care să fie optimist, dar care să evidențieze și dificultățile situației.
Proprietarul pub-ului, TJ Ballantyne, este interpretat de un pompier local pensionat, Dave Turner, în timp ce refugiați autentici au fost, de asemenea, recrutați pentru a participa la film.
Ucigașii lunii de flori
Un nou film al lui Martin Scorsese stârnește întotdeauna un fior de entuziasm printre cinefili. Reuniunea lui cu doi dintre colaboratorii săi preferați, Leonardo DiCaprio și Robert De Niro este deja un motiv suficient ca toată lumea să bănuiască reușita filmului. DiCaprio ar fi numit deja „Killers of the Flower Moon” o „capodoperă” iar entuziasmul înainte de premiera de la Cannes este în creștere.
Bazat pe o carte de David Grann, filmul descrie crimele în serie ale membrilor Națiunii Osage – un trib de nativi americani, în Oklahoma anilor 1920.
Cunoscută sub numele de „Domnia terorii”, aceste crime au declanșat o anchetă a FBI, la care a participat și J.Edgar Hoover.
În ciuda duratei sale de trei ore și 26 de minute, Scorsese a declarat că filmul este conceput pentru a fi văzut în cinematografe. „Acesta este un film pentru marele ecran și asta am făcut, după cum veți vedea”, a spus el.