Festivalul Opera Copiilor se va desfășura în perioada 17 mai – 9 iunie și aduce atracţii în aer liber şi 60 de spectacole. Locul în care copiii vor fi regi este Opera Comică pentru Copii din București.
Festivalul Opera Copiilor reprezintă unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii, organizat începând din 2015, în jurul datei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 17 mai, începând cu ora 16.00.
Festivalul va fi deschis publicului în fiecare vineri, între orele 16.00-21.00, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 10.00-21.00, până pe 9 iunie inclusiv.
Festivalul Opera Copiilor cuprinde și filme în aer liber
Printre atracţiile nelipsite se numără Grădina cu Fluturi, Aventura Parc, Căsuţa Păsărelelor, Ţinta cu Baloane de Apă, Caruselul şi Trenuleţul.
De asemenea, și copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani au un spaţiu dedicat în exclusivitate lor: Oraşul Bebeluşilor şi Căsuţa Senzorială , evenimente în aer liber, desfăşurate la Căsuţa din Copac, cum sunt mini-concertele cu personajele din spectacolele ‘Bubu’.
Cinefilii se vor putea bucura de filme în aer liber, în fiecare sâmbătă de festival, după apusul soarelui. Accesul este liber.
Festivalul are 60 de reprezentaţii
Pe lângă activităţile şi atracţiile amenajate în aer liber şi în spaţii neconvenţionale, festivalul cuprinde 60 de reprezentaţii, programate în Sala Mare, în Salonul Mozart şi în Sala UnderGrant.
Pe durata Festivalului Opera Copiilor, Salonul Mozart găzduieşte spectacolul de magie ‘Poveste magică’ şi basmul simfonic ‘Petrică şi lupul’, de Serghei Prokofiev.
Accesul la festival este gratuit, iar participarea la anumite activităţi se face cu tichete disponibile la Magazinul OCC din locaţie. Costul unui tichet este de 3 lei.
Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură
Dacă nu știați, Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip.
Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.
„Povestea începe încă de la înfiinţarea Operei Comice pentru Copii pentru că, împreună cu regizorul Cristian Mihăilescu, ca parte din echipă, am participat la naşterea instituţiei şi apoi la evoluţia ei până în 2014, când am hotărât să fac acest pas”, spunea Felicia Filip, în cadrul unui interviu.
Citiți și: Bucharest Fashion Week 2024: Eveniment internațional de modă în România