Concertele dedicate familiilor și copiilor revin în ediția din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu”, printr-o serie de patru întâlniri muzicale tematice, găzduite de Sala Majestic a Teatrului Odeon din București. Primul concert va avea loc pe 31 august, de la ora 11:00, iar următoarele se vor desfășura în fiecare duminică, până pe 21 septembrie, au anunțat organizatorii.
Biletele vor fi disponibile începând de miercuri, 16 aprilie, ora 14:00, atât online, pe site-ul Teatrului Odeon (https://teatrul-odeon.ro), cât și la casa de bilete a teatrului.
Concertele sunt gândite cu grijă, având un puternic caracter educativ și interactiv, pentru a le trezi copiilor interesul față de muzica clasică și instrumentele din orchestră. Repertoriile alese îi vor familiariza pe cei mici cu creațiile marilor compozitori, prin interpretări accesibile, creative și captivante.
Regia spectacolelor-concert este realizată de Vlad Cristache, unul dintre cei mai apreciați regizori de teatru ai noii generații, iar scenografia, semnată de Theodor Niculae, adaugă fiecărui eveniment un plus de fantezie și coerență vizuală.

Seria concertelor debutează pe 31 august cu Orchestra Sinfonietta, dirijată de Mihnea Ignat, care va interpreta Ghidul unui tânăr pentru orchestră, op. 34 de Benjamin Britten, alături de Povestea lui Enescu – o selecție specială de lucrări din creația compozitorului român, aleasă de Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului.
Pe 7 septembrie, Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, sub conducerea dirijorului Christian Câșleanu și cu participarea ilustratorului Grégoire Pont, va susține concertul desenat Our Precious Planet, cu lucrări semnate de Messiaen, Rautavaara, Saariaho, Howard, Meredith, Adams, Britten, Ginastera și Poulenc.
Pe 14 septembrie, Orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de David Molard Soriano, revine alături de Grégoire Pont cu un program care include Povestea lui Babar, micul elefant de Poulenc și Mama mea, gâsca de Ravel.
Ultimul concert din serie, programat pentru 21 septembrie, aduce pe scenă Corul de Cameră Preludiu, dirijat de Andrei Stănculescu, cu un program coral inspirat din jocurile copilăriei, ce reunește lucrări de Hersant, Ravel, Păutza, Mihaela Vosganian și alți compozitori de marcă.
Prin această inițiativă, Festivalul Internațional „George Enescu” își continuă misiunea de a aduce muzica clasică mai aproape de tânăra generație, transformând sala de concert într-un univers plin de povești, descoperire și emoție.