Gurmanzii din București și nu numai ei sunt așteptați la Festival du Bonheur – Pour les Gourmands 2024, pe Bulevardul Kiseleff. Vizitatorii vor avea parte de un eveniment gastronomic de weekend, în care pot gusta preparate delicioase!
În acest final de săptămână, pofticioșii din București sunt așteptați pe Bulevardul Kiseleff sectorul 1 al Capitalei, la Festival du Bonheur – Pour les Gourmands 2024. Vizitatorii vor avea parte de 2 zile în care pot gusta preparate delicioase, iar pe lângă asta, la eveniment va ajunge și autobuzul SAGA.
Festival du Bonheur: Lista food truck-urilor prezente la acest festival
- Arome Healthy Bar,
- AZ Coffee,
- American Van,
- Asian Lab,
- Breskui,
- Bibo Burgers,
- Burger Chef,
- Burger Van,
- Camionetta,
- Candy Truck,
- Captain’s Burger,
- Cafeaua Natiei,
- Coco Rico,
- Churros by Pokka,
- Circus Pub,
- ClatEATarie,
- El jefe,
- Fish & Chips,
- Flavours freaks,
- Fries before guys,
- Furgoneta,
- Gourmet Street Food,
- Gogosi,
- Gustul Fin,
- Holy Pita,
- Jerry s Pizza,
- Lazy Duck,
- Lo Burgers,
- Meat Busters,
- Mexican Bizness,
- Mr Whippy,
- My Bubble Waffles,
- Nori de Zahar,
- Pasta Van,
- Pasta del Popolo,
- Pasteis de Nata,
- Perle Blanc,
- Pescaderia,
- Pho Bar,
- Plescavita,
- Primitiv Bbq,
- Smes bros, Taste of Belgium,
- Taqueria,
- The Jerk,
- Thaice Cream,
- The Burger Father,
- The Italian Bella Pizza,
- Van Appetit,
- Vice Cream,
- Yoyo Burgers,
- Za german,
- Zobuian.
Pe lângă mâncarea delicioasă organizatorii s-au gândit și la moduri în care să creeze o atmosferă de petrecere pentru participanți. Astfel că, în ziua de sâmbătă, la eveniment va își va face apariția si autobuzul SAGA, unde mai mulți artiști vor încânta publicul cu muzică bună.
Programul Festival du Bonheur
Sâmbătă – 25 mai 2024
- 13:00 – 14:00: Epic CRB,
- 14:00 – 15:30: Reman,
- 15:30 – 16:30: DJ Yaang,
- 16:30 – 17:30: Anra,
- 17:30 – 18:30: Melku,
- 18:30 – 19:30: Skyshot,
- 19:30: Petre Ștefan,
- 20:15 – 22:00: Emergency Meeting.
Duminică – 26 mai 2024
- 14:00 – 15:30: Botea & Alex Doman,
- 15:30 – 16:30: Dj Yaang,
- 16:30 – 17:30: Claudiu Bordeianu,
- 17:30 – 18:30: Christian Thomson,
- 18:30 – 19:30: Cosmin Richea,
- 19:30: IDK,
- 20:15 – 22:00: Emergency Meeting.
Organizatorii „Festival du Bonheur” s-au gândit și la prichindeii care vor lua parte la acest eveniment. astfel că, pe micuți îi așteaptă o groază de surprize. Copiii vor putea lua parte la:
- Activități senzoriale,
- Ateliere de lipit figurine de sare puse la dispoziție de cea mai mare salina urbana Terra Salin,
- Ateliere de gheață carbonică,
- Atelier de pictura pe ceramica,
- Ateliere de pictura cu apă pe cărticele sau bricolaj.
Pe lângă asta, în cadrul evenimentului vor exista și toboganele gonflabile și multe alte jocuri pregătite pentru prichindei. Participarea la activitățile dedicate celor mici este gratuită.
Cele mai bune festivaluri gastronomice din lume
Bucureștiul a intrat de ceva vreme în rândul „lumii bune” a festivalurilor gastronomice care se desfășoară în întreaga lume, în diverse perioade. Iată câteva dintre acestea, luate în seamă CNN.
Salonul ciocolatei din Quito (Ecuador), Festivalul castanelor din Ardeche (Franţa) şi Festivalul Naţional al Cireşelor din Traverse City (Statele Unite) se numără printre evenimentele culinare ce au fost incluse într-un top al celor mai bune festivaluri gastronomice din lume, realizat de CNN.
Într-un articol publicat nu demult sub titlul „Cele mai bune festivaluri gastronomice din lume pentru adevăraţii fanatici ai mâncărurilor”, CNN a realizat un top al celor mai apreciate festivaluri dedicate artei culinare.
„Se pare că orice regiune din lume organizează un festival gastronomic în aceste zile sau, cel puţin, are o scuză pentru a vinde la preţuri mari cornete din hârtie umplute cu carne de porc prăjită într-un cort. Însă pentru pasionaţii de gastronomie, standardele sunt greu de satisfăcut. Vestea bună este că, pe măsură ce revoluţia gastronomică globală îşi continuă evoluţia, există multe evenimente din care fanii pot să aleagă”, se afirmă în articolul de pe site-ul CNN.
Organizat la jumătatea lunii martie în oraşul Hokitika de pe South Island din Noua Zeelandă, Wildfoods Festival îi invită pe vizitatori să guste tot felul de preparate surprinzătoare – carne crudă, ouă de pescăruşi, scoici de munte, antricoate de oposum asezonate cu vin de orz sălbatic, râme, larve de gândaci. Vizitatorii mai puţin curajoşi pot să încerce preparate mai apropiate de cele convenţionale, precum picioare de broaşte şi şerpi cu sos de usturoi.
Făcăleţul Auriu din Caringorms (Scoţia)
Nicio mâncare nu a fost asociat cu Scoţia mai mult decât ”porridge” – un mic-dejun clasic, ce poate fi la fel de tare ca terciul de ovăz sau la fel de afânat ca musli. Scoţienii îşi celebrează acest ”super-preparat” printr-un festival extrem de competitiv, organizat în Carrbridge, un oraş din Parcul Naţional Caringorms. Acesta este Campionatul Mondial de preparat porridge, un eveniment 100% scoţian, al cărui câştigător este recompensat cu trofeul Golden Spurtle (Făcăleţul de Aur) – un instrument de bucătărie tradiţional, realizat din lemn, folosit pentru a amesteca în vasul în care este preparat porridge-ul.
Participanţii la acest eveniment, organizat în fiecare an la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, trebuie să ţină cont de o serie de superstiţii şi tradiţii ce au legătură cu modul în care trebuie să fie preparată această mâncare pe bază de ovăz.
Din motive care s-au pierdut în negura timpurilor, oamenii care vorbesc despre porridge, atunci când se referă la acest preparat, trebuie să folosească întotdeauna cuvântul ”ei”. Oala în care se află fiertura trebuie să fie învârtită la foc mic şi întotdeauna în sensul acelor de ceasornic. Produsul final trebuie să fie întotdeauna mâncat dintr-un ”pottinger” (castron special pentru porrige) şi întotdeauna în picioare.
Piaţa de ceapă din Berna (Elveţia)
Piaţa de ceapă este cel mai mare festival popular din calendarul de evenimente organizate în capitala Elveţiei. Acolo sunt expuse peste 50 de tone de şiruri împletite, funii şi bulbi de ceapă, dar sunt puse în vânzare şi articole vestimentare, bijuterii, ceramică şi jucării pentru copii.
Festivalul Măcrişului din Hampshire (Anglia)
Acest festival insolit celebrează măcrişul, o mică plantă acvatică, folosită în gastronomia engleză tradiţională la prepararea supelor, salatelor şi sosurilor.
În a treia duminică din luna mai, centrul satului New Alresford se transformă într-un festival de stradă – fermierii îşi aduc produsele locale pentru a le vinde, iar diverşi maeştri bucătari de renume creează preparate speciale.
La ediţiile din anii precedenţi au fost create reţete de păstrăv cu măcriş, sfeclă roşie şi măr, vită Wellington în foi de măcriş şi rulouri de măcriş şi sushi. Primul moment important al festivalului are loc la ora locală 10.30, când o formaţie de alămuri, urmată de o trupă de dansatori, anunţă sosirea în piaţă a Regelui şi Reginei Măcrişului. Aceşţia intră în piaţă într-o trăsură trasă de cai şi împart vizitatorilor fruze din prima recoltă de măcriş din anul respectiv.
Salonul Ciocolatei din Quito (Ecuador)
În lume există multe festivaluri dedicate ciocolatei, însă evenimentul din Quito este cu totul special. Ecuadorul produce mai multă ciocolată de calitate decât orice altă ţară, iar Salonul din capitala acestei ţări oferă sesiuni de degustare şi cursuri de pregătire a ciocolatei. Localnicii şi turiştii stau la coadă încă de la ora locală 10.00 pentru a se înscrie la aceste evenimente. Sunt distribuite şi numeroase mostre, în mod gratuit.
Festivalul Slăninei din Sacramento (Statele Unite)
Având numeroase baruri, restaurante, crame şi fabrici de bere, capitala statului american Califonia doreşte să se adreseze şi ”turiştilor gastronomici”, organizând un festival care se concentrează pe un aliment adorat de americani – slănina.
Maeştrii bucătari prăjesc slănina în aer liber, pe stradă, provenind de la porci crescuţi organic – carnea animalelor din crescătorii industriale nu este permisă -, iar preparatele lor sunt asezonate cu halbe de bere ale producătorilor locali. Întrucât îngheţata cu slănină, salata cu şuncă, supa cu tăiţei din şuncă şi bolurile cu cartofi fierţi şi şuncă nu lipsesc din program, festivalul este extrem de popular. La eveniment, care are loc în a treia seară de ianuarie, participă în fiecare an şi o trupă tribut Kevin Bacon – un cunoscut actor al cărui nume de familie, Bacon, înseamnă ”slănină”.
Mai există, desigur, și alte festivaluri gastronomice ale lumii, despre care veți mai citi pe oficiuldestiri.ro.
Citiți și: West Side Flower Fest: Grădini plutitoare în Parcul Drumul Taberei!