back to top
spot_img

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc, în toiul verii. A revenit după fix o lună! /VIDEO

Un fenomen neobișnuit a avut loc pe litoral, în toiul verii. O ceață densă a învăluit marea și plajele în această dimineața. Și a redus atât de tare vizibilitatea, încât turiștii aflați deja la malul mării nu puteau distinge nimic la câțiva metri în jurul lor. 

Meteorologii au emis și o atenționare imediată de ceață pentru 25 de localități din judeţele Constanța și Tulcea. Fenomenul a perturbat și traficul pe autostrăzile A2 și A4 unde șoferii au fost nevoiți să circule cu viteză redusă.

Specialiștii au explicat că fenomenul a apărut din cauza diferențelor mari de temperatură dintre zi și noapte.

Un asemenea fenomen s-a mai petrecut anul acesta pe data de, atenție, 4 iulie! Exact la o lună iată că s-a întâmplat din nou, acum, pe 4 august.

Ca în Dubai sau America de Sud

Acest fenomen ciudat este specific zonelor cu o climă deșertică, cum ar fi Dubai  sau America de Sud. Aici este specifică ceața pe plajă, deoarece există o mare diferență de temperatură, apa mării fiind mai rece, iar aerul foarte cald.

Ceața poate apărea în fiecare dimineață pe litoral în perioada verii, însă nu cu o asemenea intensitate, după cum au mai precizat specialiștii. „Avem apă din largul mării mai rece e adevărat. Sărată, bună, plină de pești, delfini. Diferența de temperatură a făcut ca în condițiile umidității generate de ploaia de luni – când a plouat și aerul este umed deasupra uscatului – imediat s-a întâlnit frigul cu umiditatea și a generat această ceață”, a relatat biologul Adrian Bîlbă.

Apa mării s-a răcit în ultimele zile, iar afară este foarte cald, astfel s-a format condensul, mai adaugă specialiștii. Turiștii  au imortalizat momentele cu telefoanele, încântați că au fost martorii unui fenomen rar.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...