back to top
spot_img

Explicații: De ce este haos pe aeroporturile din Europa

Destinaţiile de vacanţă s-au înmulțit comparativ cu anii trecuţi – mai ales în ceea ce privește perioada pandemiei. Dar sunt mai puţine zboruri, iar cel puțin pe aeroporturile din Europa domnește un haos pe care puțini și-l explică.

O explicație a analiștilor evidențiază faptul că  pe aeroporturile din toată Europa e mare lipsă de personal – de la cei care gestionează bagajele, până la birourile de check-in. Prin urmare, multe din charterele de vacanţă spre Cipru, Grecia sau Turcia au întârzieri chiar şi de 5 ore, iar românii îşi încep concediul cu nervii întinşi la maximum.

Spre exemplu, duminică înainte de prânz, în terminalul Plecări al aeroportului din Otopeni, câteva sute de persoane așteaptă să facă procedurile de check-in. Urmează să plece cu zboruri charter spre Skiatos, Corfu ori Salonic, câteva dintre destinațiile favorite pentru vacanțele românilor.

Odată ajunși în aeroport, mai mulți turiști au aflat că zborul spre Cipru a fost amânat și că mai au de așteptat 5 ore.

În plus, s-au înmulțit grevele în domeniul aviatic, în Italia, Franța ori Grecia, chiar pe perioada verii. Spre exemplu, aproape 1.000 de zboruri au fost anulate pe 15 iulie în Italia, ca urmare a unei greve a personalului de pe aeroporturi.

A crescut și prețul biletelor

Prețul biletelor de avion a crescut în iunie anul acesta cu 37% față de luna decembrie și cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de luna iunie a anului trecut, a crescut cu 50% numărul notificărilor pentru zboruri anulate, susțin reprezentanții agențiilor de turism.

De altfel, 20% din totalul notificărilor pe care le primește o agenție de turism sunt pentru anularea unor zboruri, iar celelalte pentru întârzieri, cele mai multe de peste 5 ore.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...