Vrei ciocolată cu jumări? Începe SlanăFest la Brașov

Ajuns la a cincea ediție, evenimentul gastronomic din acest an are sloganul „Cel mai bun prieten al omului este porcul”.

Un eveniment gastronomic cu o denumire demențială a ajuns la a cincea ediție: SlanăFest revine la Brașov, în perioada 15-18 februarie. Organizatorii promit și în acest an multe surprize culinare, cu produse delicioase, precum plăcinta cu slănină și ciocolată cu jumări.

Evenimentul are în program un târg cu produse tradiționale de carmangerie.

Ajuns la a cincea ediție, evenimentul gastronomic, în acest an cu sloganul “Cel mai bun prieten al omului este porcul”, are ca scop promovarea produselor autentice tradiționale din Ardeal, a spus organizatorul evenimentului Zakarias Barna, la Radio România Brașov.

13 februarie 2024 SlanăFest, evenimentul unde slănina e regina
SlanăFest evenimentul unde slănina e regina

Slană Fest: Omagiu alimentului de bază al țăranului transilvănean

Dacă este februarie, e vreme de o slănină bună, sărată, afumată, maturată bine, cu un pumn de brânză bună, o ceapă dulce și multă, multă voie bună. Cei interesați sunt așteptați la 4 zile de târg gastronomic, cu produse alimentare tradiționale preparate cu multă migală și mare pricepere, și la concursul slăninelor, duminică la prânz, unde se vor juriza și se vor premia aceste capodopere ale țăranilor de pe meleagurile noastre”, declară Barna.

Organizatorii SlanăFest promit și în acest an multe surprize culinare, cu produse delicioase precum plăcinta cu slănină, ciocolată cu jumări și specialități din slănină decorate cu foiță de aur.

“În fiecare an apar și o serie de produse extrem de creative, făcând deliciul publicului. În edițiile precedente am avut mozzarella cu slănină, ecler cu cremă de jumări, ciocolată cu praline cu slănină sau specialități din slănină decorate cu foiță de aur. Totul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranului transilvănean, ignorat pe nedrept în ultima perioadă”, a mai adăugat Zakarias Barna.

Târgul gastronomic este organizat în parcarea de lângă curtea Bisericii Evanghelice-Lutherane din Brașov, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 4.

13 februarie 2024 SlanăFest, un eveniment gastronomic
SlanăFest un eveniment gastronomicRealitatea de Brașov

Citiți și:

Carnea sintetică, interzisă în România. Ce prevede proiectul de lege

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE