back to top
spot_img

Elon Musk dă în judecată OpenAI

Musk a spus că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pentru a face o companie non-profit, open source.

Elon Musk a dat în judecată producătorul ChatGPT, OpenAI, și pe directorul său executiv Sam Altman, printre alții, declarând că au abandonat misiunea inițială a companiei de a dezvolta inteligență artificială în beneficiul umanității, nu al profitului, potrivit Reuters. Dacă nu știați, Musk este cel care a co-fondat Open AI.

Susținut de Microsoft, concentrarea companiei pe a face bani a încălcat acel contract, au spus avocații lui Musk în procesul intentat la San Francisco. Ei au adăugat că compania a păstrat designul lui GPT-4, cel mai avansat model AI al său, „un secret complet”.

Elon Musk a co-fondat OpenAI 

OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Musk a co-fondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul său în 2018. De asemenea, conduce producătorul de vehicule electrice Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022.

Anul trecut, antreprenorul în serie Altman a fost concediat de fostul consiliu al OpenAI, care a spus că încearcă să apere misiunea companiei de a dezvolta AI care să beneficieze omenirea. Câteva zile mai târziu, Altman s-a întors la companie cu un nou consiliu inițial.

OpenAI plănuiește să numească câțiva membri noi ai consiliului în martie, a informat joi Washington Post.

Elon Musk și filmul despre el

Un film biografic despre antreprenorul miliardar Elon Musk este în lucru după ce studioul independent A24 a obținut drepturile de adaptare a recentei biografii a lui Walter Isaacson, iar regizorul Darren Aronofsky („Black Swan”), va realiza filmul.

Revista Variety relatează că A24 a triumfat într-o „competiție aprinsă” de licitație pentru a achiziționa biografia autorizată Elon Musk a lui Isaacson, publicată în septembrie. Cartea a fost aspru criticată în unele medii, The Guardian descriind-o drept „o carte plictisitoare, fără perspective”, și a generat ea însăși o serie de controverse.

Fost președinte și director executiv al CNN, Isaacson este autorul unei serii de biografii, printre care Henry Kissinger, Benjamin Franklin și Einstein. Biografia sa, bestseller în 2011, a lui Steve Jobs, directorul general al Apple, a fost adaptată în 2015 în filmul biografic cu același titlu, cu Michael Fassbender și Kate Winslet, scris de Aaron Sorkin și regizat de Danny Boyle. Aronofsky a regizat cel mai recent filmul „The Whale”, cu Brendan Fraser în rolul principal, pentru care Fraser a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în timp ce Aronofsky însuși a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru drama întunecată de balet „Black Swan”.

1 martie 2024 Elon Musk
Elon MuskFanpage

Citiți și: 

Dezvăluiri din interiorul Tesla: Cu cât își plătește Musk angajații

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)
  1. […] UPDATE: Purtătorul de cuvânt al companiei, Andy Stone, a declarat au cunoștință de problemele întâmpinate de utilizatori în accesarea serviciilor Meta și că lucrează pentru a remedia situația. Acesta a făcut această declarație pe platforma „X”, anterior cunoscută sub numele de Twitter, o rețea de socializare deținută de Elon Musk. […]

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...