back to top
spot_img

Zeci de elevi şi profesori ai unui liceu din Timișoara au ajuns la spital. Cauza este necunoscută!

Ei au acuzat simptomele unei intoxicaţii

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „C.D. Loga’” din Timişoara au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de intoxicaţie.

Cauzele îmbolnăvirii nu se cunosc, în condiţiile în care liceul nu are cantină sau internat.

Toți au acuzat dureri abdominale, vărsături și scaune diareice.

Potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, în jur de 30 de copii şi 12 adulţi sunt afectaţi de aceleaşi simptome. O parte sunt internaţi, o parte sunt acasă, a precizat aceasta. „Legat de situaţia de la Colegiul C.D.Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Toată noaptea am vorbit la telefon cu reprezentanţi ai ISU şi cu conducerea liceului. Revin cu amănunte imediat ce ştiu mai multe. Potrivit articolului 9, alineat 3) şi 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările şi completările ulterioare, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, considerând a fi o situaţie obiectivă, o situaţie excepţională, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii şi anunţând Ministerul Educaţiei, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi”, a precizat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, miercuri.

3 aprilie 2024 Tratament spital
Tratament spital sutsa foto pixabay

 

Cursurile de la Colegiul din Timişoara au fost suspendate miercuri

Conducerea instituției de învățământ a precizat că nu este cunoscută sursa posibilă de intoxicare. Nu există cantină, liceul nefiind racordat la gaze naturale și nefiind făcute dezinfecții, dezinsectii sau deratizare. S-a luat în calcul și posibilitatea că aceștia să fi băut apă de la  niște dozatoare din incinta liceului, dar nu toți cei care se simt rău au consumat apă de la aceste aparate.

Reprezentanţii Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara au anunţat că şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă, marţi.

Miercuri noaptea şi dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa acuzând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice. 15 sunt internaţi. Noaptea trecută, ISU Timiş a dispus deplasarea la locul intervenţiei de la liceu a unui echipaj din care făcea parte şi CBRN, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare.

3 aprilie 2024 Controale în spitalele din România Foto: Profimedia
Controale în spitalele din România Foto Profimedia

Citiți și

Copil transformat în sclav la o stână din Brașov

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...