Economisire de bani, pe lista rezoluțiilor la început de an. Mulți renunță după primele luni la rezoluțiile propuse. Mai jos regăsiți metoda de economisire simplă, fără efort, care revoluționează modul în care ne raportăm la finanțele noastre și stresul pe care îl implică economisirea.
Poate v-ați propus ca anul acesta să economisiți avansul pentru o locuință, ori să vă achiziționați o mașină. Dacă doriți să nu apelați la împrumuturi, pe care oricum le restituiți cu dobândă, avem mai multe sfaturi, dar și o metodă revoluționară de economisire fără efort.
Deci, fie că intenționați să economisiți o sumă mică de bani, ori doriți să aveți un fond de urgență sau să vă pregătiți pentru o vacanță, aceste sfaturi vin în ajutor.

Provocarea de economisire a banilor 365 de zile
Posibil una dintre cele mai eficiente metode, provocarea presupune economisirea unei anumite sume în fiecare zi. Dacă începi de acum, poți calcula cât trebuia să economisești de la începutul anului și acesta să fie prima suma pe care o aloci economiilor tale.
De exemplu, în luna aprilie deja trebuia să ai ceva bani puși de-o parte. Dacă nu ai facut-o deja, fixează o sumă mică pe care o calculezi după formula următoare. Verifică câte zile trebuia să economisești până acum și înmulțeste-o cu valoarea zilnică pe care ai fixat-o pentru economisire. Așadar, să spunem că ai ales 10 lei. Până la începutul lunii aprilie tu deja trebuia sa ai 900 lei economisiți.
Fă un efort și încearcă ca în ziua salariului să adaugi la economiile tale suma restantă de până acum. Poți fie să creezi un cont de economii și să îi adaugi direct din cardul tău, ori fizic, îți cumperi o pușculiță și depozitezi bancnotele acolo.
Cum să economisești fără să renunți la nimic
Dacă economisești 10 lei pe zi, la finalul anului, în luna decembrie vei avea o sumă de 3.650 lei. Însă nu acesta este scopul.
Metoda presupune ca în fiecare lună să crești suma de economisire zilnică. Dacă în luna aprilie economisești 10 lei pe zi, în mai crește la 15 lei, în iunie la 20 lei, în iulie la 25 lei și tot așa.
Haide să calculăm câți bani vei strange dacă aplici metoda așa cum am prezentat-o mai sus.
Tabel economisire

Cât de mult vei economisi depinde de tine și de suma de început pe care o alegi. Crești suma, vor crește și economiile tale.
Această provocare de economisire de 12 luni vă încurajează să economisiți bani în fiecare lună.
Una dintre cele mai simple metode de economisire este provocarea prezentată. În acest fel nu renunți la nimic, ci doar alegi să nu faci cheltuieli inutile și reusești și să pui bani de-o parte. Adaptați-vă sau creați-vă propria provocare de economisire.
O metodă alternativă este provocarea inversă de 365 de zile. Începi prin a economisi suma mai mare și apoi mergi în jos. Acest lucru poate fi motivant, deoarece provocarea devine mai confortabilă pe măsură ce economisiți.

Alte sfaturi pentru a economisi bani
- Creați-vă un cont de economii;
- Începe să îți pregătești în avans mesele zilnice;
- Bea cafeaua acasă și nu la cafenea;
- Economisește la factura de energie, apă și gaz, așa ajuți și mediul încojurător;
- Anulează abonementele inutile (cel mai probabil nu ai nevoie de mai mult de o platfomă de streaming pentru a vedea filme, iar dacă ai posibilitate, poți să faci sport și acasă, nu neapărat la sala de fitness);
- Stabilește-ți obiective pentru cheltuieli;
- Crează-ți un buget lunar pe care să îl notezi și să îl urmărești mereu;
- Mergi la cumpărături cu lista făcută.
Sunt mai multe beneficii atunci când alegi să economisești. Eviți să te îndatorezi, fie către bănci, ori familie și apropiați, ești pregătit în cazul unei situații de urgență, îți atingi obiectivele și astfel devii disciplinat. Aplică tehnicile de economisire de mai sus și redu stresul financiar din viața ta.