Echipa Elenei Lasconi a influențat în mod ilegal ordinea candidaților la alegerile prezidențiale, intervenind prin mesaje mobilizatoare care cereau “votarea Elenei Lasconi” în SUA și Canada după încheierea în România și Europa a timpului legal de votare. Astfel, în Statele Unite și Canada, Lasconi a obținut 3.762 de voturi – 39,97%, iar în Canada a obținut 2.133 de voturi – 42,78%. Dacă ținem cont de faptul că Lasconi l-a devansat pe Marcel Ciolacu în ierarhia care i-a permis să intre alături de Călin Georgescu în turul 2 al alegerilor prezidențiale cu sub două mii de voturi este clar ca asistăm la o fraudă electorală de proporții, care se bazează pe o lacună legislativă ce permite secțiilor de votare din străinătate să rămână deschise după ora închiderii secțiilor de votare din România și Europa. Această situație se suprapune și cu anunțarea în turul 1 a rezultatelor parțiale de către BEC, în timp ce în secțiile din țările mai sus menționate încă se mai votează.
În mod normal finala ar fi trebuit să fie între Călin Georgescu și Marcel Ciolacu
Interesant este că hoața strigă hoții, Elena Lasconi și echipa ei influențând decisiv prezența candadatei USR în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Pe această temă, europarlamentarul Cristian Terheș a făcut o plângere la Curtea constituțională a României, cerând anularea alegerilor, fapt fără precedent în istoria României, restul probelor sunt circumstanțiale.
Nu se poate dovedi manipularea pe rețelele sociale
Toți candidații la prezidențiale au folosit Tiktok, Facebook și rețeaua X pentru publicitate politică. Acuzația potrivită căreia Călin Georgescu a folosit Tiktok-ul în mod abuziv este o tâmpenie, pentru că absolut toți participanții la alegerile prezidențiale au folosit rețelele de socializare pentru a-și face publicitate și pentru a obține avantaje de imagine. Diferența constă în faptul că domnul Călin Georgescu a fost mai bun, mai eficient și a știut să apese acele butoane care i-au adus peste 2 milioane de voturi. În acest moment greutatea campaniei prezidențiale se mută în stradă, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, când vocalii de la USR au mobilizat o parte din electoratul tânăr încercând forțarea rezultatului alegerilor prin generarea unei stări de anxietate în rândul celorlalți votați. Tactica folosită de Lasconi și USR a fost gândită în exact același laboratoare care au generat venitea minerilor din 1990, protestele din 10 august 2018, proteste soldate cu intervenție brutală a jandarmilor și sltele.
De altfel, șantajul, presiunea și folosirea minciunii prin deformarea voită și trunchierea adevărului sunt tactici folosite cu predilecție în campaniile politice de către USR. Acestor tactici au căzut victime pe rând Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană iar acum Călin Georgescu, cel care a știut să-și mobilizeze electoratul pe ultima sută de metri, evitând atacurile murdare ale USR, care se materializează acum. Există toate motivele pentru ca verdictul Curții Constituționale să fie unul favorabil anulării alegerilor datorat și imensei presiuni sociale pusă pe electorat și confuzia care domnește în acest moment printre cei care votează sau au votat. Extrem de dificilă misiunea Curții Constituționale de a da un verdict. Anularea alegerilor ar fi o greșeală majoră și ar favoriza în mod special PSD și PNL, care și-ar vedea repuse pe tapet șansele de a obține un scor mai bun. Călin Georgescu, AUR și ceilalți candidați și care au obținut scoruri mici, n-a avut posibilitatea să susțină într-un timp foarte scurt o nouă campanie electorală vor fi defavorizați. Pe de altă parte, o soluție favorabilă continuării alegerilor poate trimite la conducerea României ori o habarnistă și analfabetă politic, îmbibată de naivitatea generației Tiktok, ori un exaltat, (e adevărat, cu discurs coerent) antrenat pentru guvernarea unei națiuni și l-am numit aici pe Călin Georgescu, pe care mulți îl vor vota ca un reflex de respingere a clasei politice în totalitatea ei.
Decizia de astăzi de la ora 14:00 este crucială nu numai pentru parcursul democratic al României dar și pentru credibilitatea sistemului electoral în întregul său.