A trecut primul tur al alegerilor prezidențiale iar rezultatele au lăsat năuci analiștii politici, sondatorii de opinie și electoratul. Aproape un sfert dintre români au ales tradiționalismul suveranist în timp ce aproape o cincime dintre ei a mers pe măna neomarxiștilor. În realitate, dacă adunăm voturile suveraniștilor, inclusiv a tâmpiților care au făcut pătrățele pe buletinul de vot și au pus ștampila pe un candidat imaginar, anulându-și votul, realizăm că suveraniștii, adică cei care s-au săturat de sacrificii impuse din afara țării, ar fi putut câștiga din primul tur, cu un candidat comun. Votul românilor a fost, totodată, o palmă peste botul alianței austerității PSD-PNL. Pentru prima dată în istorie, PSD nu are un candidat în turul 2, în timp ce dreapta moderată a pierdut președinția țării, după 20 de ani.
Concluzia este că PSD, adică stânga prăfuită, aia nășită de Ion Iliescu, moștenitoarea de drept a partidului comunist român, a fost înlocuită de stânga extremistă neomarxistă, reprezentată de USR, iubitoare de droguri și lgbtism și urâtoare de proprietate individuală, de familie tradițională și de Dumnezeu. La fel și pe dreapta, PNL, exponentul unei politici învechite, a fost înlocuit cu Călin Georgescu, reprezentantul independent al unei drepte radicale, creștin-conservatoare, care pune omul, familia și pe Dumnezeu în prim plan.
Marcel Ciolacu a pierdut primul tur pe mâna aroganței și a caselor de sondare a opiniei publice
Înainte de a face analiza celor doi finaliști, am să mă aplec un pic asupra marilor perdanți, Marcel Ciolacu al PSD-ului și Nicolae Ciucă al PNL-ului.
Marcel Ciolacu și echipa sa de campanie au abordat alegerile de la înălțimea sondajelor. Părerea mea este că ar trebui să ceară banii înapoi de la firmele de sondare sau să-i reclame la ANPC. În fine, Ciolacu s-a crezut câștigător detașat, motiv pentru care a făcut o aroganță. A cerut oamenilor de încredere din teritoriu să scoată voturi pentru George Simion, pe care și l-a dorit în turul 2, ca pe un adversar facil de învins. Am informații clare, cel puțin din Brăila și Buzău. În PSD se vorbește despre 60 de mii de voturi pe care pesediștii le-au dat cu bună știință candidatului AUR. Aceste voturi l-ar fi dus pe Marcel Ciolacu în turul 2 și ar fi câștigat, cu siguranță, alegerile prezidențiale. Aroganța l-a costat pe Marcel Ciolacu nu numai ratarea intrării în turul 2 ci și conducerea partidului. Oricum ar fi părăsit PSD-ul, dacă ar fi ajuns președintele țării, dar ar fi putut să își lase oamenii apropiați în conducerea partidului și să păstreze controlul în partid, așa cum au făcut Iliescu, Băsescu, Iohannis.. În situația dată, Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD, iar cei din interior, care îl contestau pe la colțuri, și-au pus deja picioarele pe biroul lui.
PNL i-a trădat pe Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis dar a sărit din lac în puț cu Ilie Bolojan
Nicolae Ciucă a pierdut pe mâna lui Klaus Iohannis dar și a partidului. S-a lăsat manipulat de echipa de campanie. A lăsat fel de fel de antipatici din PNL să vorbească în numele lui. A acceptat mizeria aia cu panourile publicitare și promovarea cărții care nu exista și pe care, probabil, nici el nu apucase să o citească. A mers pe mâna unor consultanți mediocrii, care au crezut că dacă lui Iohannis i-a mers cu lansarea unei cărți în campania electorală, o să îi meargă și lui Ciucă. Nu i-a mers, și s-a ales cu un dosar penal, pentru folosirea banilor publici în folos personal. Un alt motiv pentru care a pierdut Nicolae Ciucă este trădarea. Nu neapărat trădarea de dragul trădării cât dorința peneliștilor sadea de a se răzbuna pe Klaus Iohannis. Am auzit din gura unor peneliști de frunte că îl vor pe Iohannis și pe soția acestuia, la beciul domnesc și că nu o să îi apuce, pe cei doi, sezonul costumelor de baie și golfului în aer liber. Lui Ciucă i s-a cerut demisia chiar în noaptea alegerilor, lui, lui Lucian Bode și oamenilor lui Iohannis. Ciucă și echipa au demisionat a doua zi, dimineața. Din păcate a venit Ilie Bolojan la conducere, un personaj umflat artificial, un sorosist asumat, care a declarat că PNL o va susține în turul 2 pe Elena Lasconi, adică USR-ul. Duminică, la alegerile parlamentare, PNL-ul va plăti această declarație și va pierde și poziția a patra în clasamentul partidelor parlamentare. PNL se va lupta din greu să între în parlament, este previziunea mea tristă. Deja, useriștii au început să-i ia la mișto pe liberali și să ceară electoratului să voteze originalul, nu copia, la parlamentarele de duminică.
Programul lui Călin Georgescu, Hrană-Apă-Energie, i-a adus acestuia victoria, după modelul Donald Trump
Călin Georgescu, câștigătorul primului tur de alegeri, cu aproape un sfert din numărul voturilor valabil exprimate, este un conservator de dreapta, autentic. Omul este un creștin practicant, aproape un mistic, într-o țară unde peste 80% dintre locuitori sunt creștini declarați. Georgescu pune în prim plan omul, familia tradițională și pe Dumnezeu. În viziunea lui, familia mică este familia de acasă iar familia mare este țara. Cam aceleași mesaje pe care le are și Donald Trum pentru poporul american. Trump le-a promis americanilor că va pune interesele lor înaintea intereselor globaliste. A mai spus că va opri ajutoarele pentru Ucraina și l-a numit pe Vladimir Putin „prietenul meu”. Cu aceste mesaje a câștigat detașat alegerile din SUA.
Ce a spus Călin Georgescu, de i-a deranjat așa de tare pe neomarxiști și a inflamat opinia publică? A spus că va susține românul și familia tradițională în credința în Dumnezeu. Ca măsuri economice a propus ca banii europeni să fie direcționați către producătorii români. A spus că susține munca în asociere cooperatistă (așa cum este în Franța, Italia, Olanda, Germania etc), că vrea râuri curate, că susține siguranța alimentară a românilor, că pune interesele economice ale românilor înaintea intereselor corporațiilor globaliste. S-a râs despre declarația lui privind protecția albinelor, dar ignoranții habar nu au că Albert Einstein a spus că fără albine, omenirea ar mai trăi doar patru ani. Da, programul lui Georgescu, Hrană-Apă-Energie, este un program suveranist, dar este cel mai bun pentru bunăstarea românilor, părerea mea.
Pentru aceleași mesaje de campanie, Donal Trump este salvatorul lumii libere în timp ce Călin Georgescu este legionar, antonist și putinist
Cu ce a mai deranjat Călin Georgescu? A spus că nu este normal ca un copil român să primească alocație de 200 de lei pe lună în timp ce copiii ucrainieni, refugiați în România, primesc o alocație de câteva mii de euro pe lună. A mai spus că va sista ajutoarele pentru Ucraina și va direcționa acele resurse către români. Trump a zis exact același lucru. Georgescu a spus că îl admiră pe Putin ca lider, dar a explicat pentru ce. Pentru patriotism și atât. Mesaje aproape unu la unu cu ale lui Trump, doar că Trump este considerat un patriot, salvator al lumii libere în timp ce Georgescu este considerat un legionar-antonist-putinist. O mare tâmpenie, aș zice. Ca și cum ai spune că un lider de galerie de fotbal este concomitent stelist, dinamovist și rapidist. Mare tâmpenie neomarxistă! Dar și mai mare tâmpenie este faza cu fermele de troli și boți. Georgescu a fost acuzat că a folosit troli și boți ca să câștige primul tur al alegerilor. Ca și cum, peste două milioane de voturi au fost date fictiv, de troli și boți, nu de oameni cu CNP. Altă tâmpenie maximă!
Elena Lasconi are candoarea prostului care se uită în oglindă
Am încercat să îmi explic de ce are Elena Lasconi priză la o anumită parte a publicului. Mi-a explicat un student român care studiază în străinătate. Elena Lasconi are candoarea prostului care se uită în oglindă. Asta ar fi explicația.
Din păcate Elena Lasconi nu are cu ce se lăuda. În primul rând este o mamă care a eșuat în educația propriului copil. O spune chiar fata ei. O sărmană neterminată , fără trecut și fără viitor, dar nu din vina ei ci din cauza educației primite acasă. Biata fată recunoaște că a început trei facultăți dar nu a terminat vreuna, că nu are loc de muncă definit la vârsta de 32 de ani, că a făcut sex cu toate genurile sexuale și non-binare, că își urăște mama. Ce poate fi mai trist pentru un părinte, decât să eșueze în educația propriului copil? Mai grav este că Elena Lasconi vrea să conducă o țară, după ce nu a fost în stare să își conducă propriul copil pe drumul cel bun.
Ipocrizia USR: Elena Lasconi este nepregătită dar se poate califica la locul de muncă
Mă intrigă o situație vis-a-vis de Elena Lasconi și partidul care o susține. USR a țipat ani de zile că în conducerea țării sunt oameni nepregătiți, angajați pe pile, nepotism, susținere politică. Dar acum useriștii o susțin pe Lasconi pentru cea mai înaltă funcție în stat. O mare ipocrizie! Ei recunosc că aleasa lor nu e chiar ce trebuie, dar susțin că poate să învețe pe parcurs. Adică cum, să se califice la locul de muncă? Pare greu să crezi că un om care a făcut reclame la capace de WC, care a mimat jurnalismul prin emisiuni despre zodii, vorbitul cu spiritele, reptilieni și alte trăsnăi proteviste, va putea să învețe, direct din fotoliul de președinte al României, despre geopolitică, armată și apărare și alte chestii care intră în atribuțiile unui președinte de țară. Pentru mine, Elena Lasconi este doar o Floricica Dansatoarea a politicii dâmbovițene și atât.
USR și sindromul prostului care se crede deștept
Elena Lasconi este pistol cu apă față de partidul care o susține. Părerea mea este că USR este o armată de strânsură, dar nu de soldați ci de incompetenți. Oameni fără meserie, fără loc de muncă, fără credință, dar iubitori de droguri și de lgbtism. Dar toți se cred consultanți, în ce, doar ei știu. Eu cred că sunt experți în jucat temeinic la loz în plic și păcănele și cam atât. Dacă pică ceva fără muncă, atunci să fie primit, pare sloganul care îi călăuzește. Useriștii sunt, în viziunea mea, exponenții puri ai sindromului Dunning-Kruger. Pentru cei care nu știu ce este acest sindrom, vă dau explicația scurtă. Este sindromul prostului care se crede deștept. Dar, ca să existe și efectul sindromului D-K, este nevoie ca prostul să fie numit într-o funcție de decizie. Abia de atunci începe haosul și lucrul ăsta s-a văzut atunci când USR-ul a fost la guvernare, dar despre asta am să scriu data viitoare.