back to top
spot_img

Donatorii de sânge plătesc impozite mai mici. Iohannis a promulgat legea

Persoana trebuie să fi donat de cel puțin trei ori pe an

Klaus Iohannis a promulgat o lege care permite autorităților locale să ofere o reducere a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care donează sânge. 

Donatorii de sânge plătesc impozite mai mici

Cei care donează sânge, în România, de cel puțin trei ori pe an, trebuie să dovedească acțiunile și astfel vor primi declarațiile de impunere conform noilor hotărâri. Această reducere poate fi cumulată cu bonificația prevăzută de lege, dar se aplică diferenței rezultate după scăderea bonificației din impozitul datorat.

De când se aplică reducere de impozite

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei se aplică începând cu 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor justificative. Detaliile referitoare la nivelul reducerii și documentele necesare pentru dovedirea numărului minim de donări de sânge sunt stabilite de consiliul local în hotărârea care va stabili reducerea impozitului.

Legea prevede, de asemenea, că persoanele cu dizabilități pot beneficia de aceeași reducere procentuală a impozitului pe clădiri, notează Agerpres.

2 aprilie 2024 Reducere de impozit pentru donatorii de sânge Foto: Pixabay
Donatorii de sânge plătesc impozite mai mici Iohannis a promulgat legea Foto Pixabay

A crescut numărul donatorilor de sânge

În plus, în mai multe județe din țară, numărul donatorilor de sânge s-a dublat după ce valoarea tichetelor de masă a crescut de la 67 de lei la 280 de lei, de la 1 ianuarie 2024. Această măsură, implementată de Guvern pentru a încuraja donarea de sânge, a avut un impact pozitiv asupra numărului de donatori, chiar dacă unii susțin că nu donează sânge doar pentru a primi tichetele, ci pentru a contribui la o cauză nobilă.

author avatar
Raluca Dan
Sunt jurnalist de peste 20 de ani și am lucrat în mai multe redacții de televiziuni și ziare naționale.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...