Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a fost exclus din partid, sâmbătă, la o săptămână de la exploziile de la depozitul GPL soldate cu trei morți și 56 de răniți, în timp ce primarul din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu deținea stația GPL, a fost suspendat din partid.
La finalul ședinței PSD în care au fost luate aceste decizii, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă partidul îi va mai susține pentru un nou mandat. „O să vă anunțăm în timp util”, a răspuns liderul PSD.
În conferința de presă susținută la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD îi va mai susține pe cei doi primari pentru un nou mandat. „Sunt ferm convins că o să vă anunțăm în timp util”, a răspuns Ciolacu.
Premierul a spus apoi că deciziile privind candidaturile la alegerile locale sunt luate de către președinții organizațiilor județene ale partidului și că nu a „văzut niciun președinte, nici la Olt, nici la Dâmbovița, care ar mai dori să susțină candidaturile lor.”
Decizia a fost luată în Consiliul Politic Național al PSD, care a avut loc sâmbătă la Parlament
Decizia de excludere din PSD a lui Florin Petre nu înseamnă însă și că acesta își pierde funcția de primar.
De asemenea, în ședința PSD s-a luat act de suspendarea din partid a primarului din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu deține stația GPL din Crevedia unde s-au produs deflagrațiile.
Înainte de ședința PSD, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a sărit în apărarea lui Doldurea, spunând că este „unul dintre cei mai buni primari.”
Întrebat dacă PSD va mai continua să-l susțină pe primarul din Caracal pentru un nou mandat, dacă fiul lui va fi găsit vinovat, secretarul general a PSD a răspuns: „Toți avem copii. Dacă mă întrebați pe mine…nu știu ce face fiul meu, că are 36 de ani.
Primarul din Crevedia a avut marți prima apariție publică de la exploziile în urma cărora au fost uciși doi oameni, mergând la căminul cultural din localitate, unde au fost amenajate locuri de cazare pentru familiile rămase fără case în urma deflagrațiilor după ce acolo au ajuns prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.
Chestionat cine este responsabil, în opinia sa, pentru acest dezastru, Petre Florin a răspuns scurt: „Patronul firmei”
„Ce treabă aveam noi dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitatea? Am văzut cu ochii noștri că ușa e închisă și nu mai circulă nimeni. (…) Dacă făceau o sesizare cei de la ISU către Poliție, bănuiesc, să le pună în vedere să verifice din când în când dacă această stație funcționează, ar fi fost ok din punctul meu de vedere”, a continuat el, susținând că nu știe nici cum a obținut firma acel teren și că „totul a fost în regulă până în 2020”, când firma a anunțat primăria că își închide activitatea.
Când i s-a atras atenția că este o comunitate mică, primarul din Crevedia a răspuns: „Eu nu aș spune că este o comunitate mică, dacă avem 12.000 de locuitori cel puțin.” El a susținut că nu a știut nici despre avizele de construcție date firmei în perioada în care el era primar, el a spus, de asemenea, că nu știe: „Nu eram atunci”.
Când jurnaliștii i-au atras atenția că este totuși primar din 2016, an în care a avut și o condamnare, Petre Florin a plecat pur și simplu: „Aaa, acum o dați în condamnări…”
CITIȚI ȘI: