Marius-Dan Sîiulescu, directorul general al Romsilva, a declarat că, deși regia nu folosește fonduri bugetare, aceasta nu a înregistrat niciodată pierderi. Între 2019 și 2023, Romsilva a obținut un profit brut cumulat de 792,6 milioane de lei, din care 716,7 milioane de lei au fost virate la bugetul de stat.
Conducerea executivă a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva a participat la dezbaterile din Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, dedicate normelor de aplicare a Codului Silvic (Legea 331/2024), precum și activității regiei.
Aceștia au subliniat necesitatea unui echilibru real între protejarea pădurilor, valorificarea lor durabilă, protecția personalului silvic din teren și importanța unui dialog interinstituțional eficient.
Directorul general al Romsilva, Marius-Dan Sîiulescu, a subliniat că activitatea principală a Romsilva constă în administrarea pădurilor de proprietate publică a statului și că pădurile îndeplinesc trei funcții esențiale:
-de mediu;
-socială;
-economică.
O administrare sustenabilă presupune menținerea unui echilibru între aceste funcții.
Directorul general Romsilva: Deşi nu utilizează fonduri bugetare, Romsilva nu a înregistrat niciodată pierderi
Sîiulescu a precizat că, deși Romsilva nu utilizează fonduri bugetare, regia nu a înregistrat niciodată pierderi.
În perioada 2019-2023, Romsilva a obținut un profit brut cumulat de 792,6 milioane de lei, din care a contribuit cu 716,7 milioane de lei la bugetul de stat.
De asemenea, Sîiulescu a menționat că Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), aflată sub autoritatea Guvernului, plasează Romsilva în topul celor mai performante companii publice

Ce finanțează Romsilva integral din fonduri proprii?
Marius-Dan Sîiulescu a declarat că Romsilva finanțează integral, din fondurile proprii, hergheliile de stat, parcurile naționale și naturale, cu aproximativ 150 de milioane de lei anual, reducând astfel presiunea asupra bugetului de stat.
În același timp, conducerea Romsilva și-a reafirmat angajamentul față de gestionarea responsabilă a pădurilor, protejarea biodiversității și consolidarea rolului social și economic al acestora.
„Suntem deschişi unui dialog constructiv cu legiuitorul, decidenţii şi societatea civilă, pentru reglementări moderne şi eficiente, adaptate provocărilor actuale şi orientate spre viitor”, au transmis reprezentanţii Regiei.