back to top
spot_img

Percheziții de amploare ale DIICOT și Poliției Române la nivel național. Ce grupări sunt vizate

Operațiunea va beneficia de sprijinul Jandarmeriei Române

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează astăzi peste 40 de acțiuni operative la nivel național.

Acțiunea de amploare are drept scop destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, trafic de droguri, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate vor fi puse în executare peste 230 de mandate de percheziție domiciliară și 223 mandate de aducere.

Perchezițiile care vor fi efectuate au scopul obținerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

3 aprilie 2024 REȚEA de contrabandă de țigări cu ramificații internaționale, anihilată de DIICOT/ Prejudiciul este unul uriaș
REȚEA de contrabandă de țigări cu ramificații internaționale anihilată de DIICOT Prejudiciul este unul uriaș

„În anul 2024, în care DIICOT marchează 20 de ani de activitate, campania începută acum șase ani sub denumirea generică, Ziua Z”, reiterează angajamentul ferm al instituției noastre în prevenirea și combaterea formelor grave de criminalitate”, a transmis DIICOT.

DIICOT menționează că între 1 ianuarie – 3 aprilie 2024, au fost întocmite 544 de rechizitorii, fiind încheiate 103 acorduri de recunoaștere a vinovăției. Au fost trimiși în fața instanței 1186 inculpați, dintre care 489 în stare de arest preventiv. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

3 aprilie 2024
Elveția ia în calcul să legalizeze cocaina în scop recreațional Sursă foto DIICOT

 

Citiți și

Care sunt cei mai bogați oameni ai planetei, conform top Forbes

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...