One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, țintește o cifră de afaceri consolidată de 1,55 miliarde de lei pentru 2025, mai mare cu 8%, şi un profit net de 393,5 milioane de lei pentru 2025. Acest lucru ar însemna ca profitul să crească cu 6%, față de cel obținut anul trecut.
Dezvoltatorul imobiliar, un profit net de 393,5 milioane de lei în acest an
One United Properties a raportat anul trecut afaceri de 1,43 miliarde lei şi un profit net de 372,6 milioane lei. Anul acesta, însă, reprezentanții companiei speră la o cifră de afaceri consolidată de 1,55 miliarde de lei pentru 2025, mai mare cu 8%, şi un profit net prognozat să crească cu 6%, până la 393,5 milioane de lei.
Rezultatul din activitatea de exploatare este estimat la 543,5 milioane de lei, o creştere de 13%, susţinut de vânzările solide din segmentul rezidenţial şi de extinderea continuă a portofoliului de închirieri comerciale al companiei. Potrivit calculelor, profitul brut este estimat să ajungă la 463,8 milioane de lei, în timp ce profitul net este prognozat să crească cu 6%, până la 393,5 milioane de lei.
„În ciuda volatilităţii pieţei, atât la nivel local, cât şi global, One United Properties continuă să livreze rezultate solide şi rămânem dedicaţi acestui obiectiv şi în anii următori. 2025 va fi un an cheie pentru noi. Anul acesta, ne concentrăm pe aspecte operaţionale esenţiale pentru a ne îmbunătăţi profitabilitatea. Va fi cel mai important an pentru noi în ceea ce priveşte livrările rezidenţiale, vom finaliza One Gallery şi vom avansa către ocuparea completă a portofoliului nostru de birouri, care era închiriat în proporţie de 96% la finalul anului 2024. În paralel, vom menţine o abordare disciplinată în privinţa cheltuielilor şi, începând cu luna ianuarie 2025, am lansat un program de optimizare a costurilor.”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.
”Am lansat un program de optimizare a costurilor”
Potrivit raportului, veniturile din vânzarea de proprietăţi rezidenţiale sunt estimate să ajungă la 1,3 miliarde de lei, o creştere de 14%. De cealaltă parte, veniturile din chirii şi veniturile din serviciile către chiriaşi sunt estimate să crească cu 19%.
La finalul anului 2024, portofoliul comercial al companiei avea o rată de închiriere şi pre-închiriere de 96%. În 2025, One United Properties îşi propune să închirieze complet suprafaţa rămasă din One Cotroceni Park Office Faza 1 şi 2, atingând o rată de ocupare de 100% în întregul portofoliu de birouri. În plus, One Gallery, a cărei livrare este programată pentru 2025, este deja pre-închiriată în proporţie de 76%, consolidând astfel baza de venituri din chirii pe termen lung a companiei.
„Anul acesta, ne concentrăm pe aspecte operaţionale esenţiale pentru a ne îmbunătăţi profitabilitatea. Va fi cel mai important an pentru noi în ceea ce priveşte livrările rezidenţiale, vom finaliza One Gallery şi vom avansa către ocuparea completă a portofoliului nostru de birouri, care era închiriat în proporţie de 96% la finalul anului 2024. În paralel, vom menţine o abordare disciplinată în privinţa cheltuielilor şi, începând cu luna ianuarie 2025, am lansat un program de optimizare a costurilor, asigurând maximizarea profitului în beneficiul acţionarilor noştri.”, a mai spus Victor Căpitanu.
În continuare, One United Properties intenționează să închirieze complet suprafaţa rămasă din One Cotroceni Park Office Faza 1 şi 2, atingând o rată de ocupare de 100% în întregul portofoliu de birouri. În plus, One Gallery, a cărei livrare este programată pentru 2025, este deja pre-închiriată în proporţie de 76%, consolidând astfel baza de venituri din chirii pe termen lung a companiei.
„Cu peste 1,5 miliarde de euro în dezvoltări aflate în prezent în construcţie, 2025 va marca cel mai important an din punct de vedere al livrărilor de până acum pentru noi. Această realizare reflectă extinderea continuă a portofoliului nostru şi angajamentul nostru de a răspunde cererii ridicate pentru spaţii rezidenţiale şi comerciale de înaltă calitate. În ciuda acestei creşteri rapide, menţinem o structură financiară conservatoare, asigurând stabilitatea pe termen lung.”, a adăugat Andrei Diaconescu.