Dezvăluirile reprezentantului Rusiei la ONU: „Serviciile americane de informații au acţiuni de racolare”

Reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU s-a referit şi la confiscarea proprietății diplomatice a Rusiei din Long Island.

Reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, spune că serviciile de informații americane au încercat în mod frecvent să-i recruteze pe diplomații ruși. În dezvăluirile sale, Nebenzia a atras atenția asupra tendinței Washingtonului de a face activitatea diplomaţilor ruși incomodă.

După cum relatează Agenţia de presă TASS, Vasili Nebenzia a anunțat că serviciile de informații americane încearcă să-i racoleze pe diplomații ruşi aflaţi la New York.

El a vorbit și despre introducerea unei interdicții de călătorie la New York pentru rudele diplomaților ruși care lucrează la misiunea diplomatică. În plus, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU s-a referit şi la confiscarea proprietății diplomatice a Rusiei din Long Island, conform Rador.

Dezvăluirile reprezentantului rus la ONU „vorbesc” și despre o confiscare

El a subliniat că aceste acțiuni ale SUA sunt ilegale. ”Serviciile americane de informații întreprind deseori acţiuni de racolare a angajaților noștri și efectiv îi urmăresc pe străzile din New York”, a adăugat Nebenzia. Diplomatul a explicat că în acest mod autoritățile americane exercită presiuni psihologice asupra diplomaților din Federația Rusă.

Pe 9 februarie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că angajații ambasadelor țării din țările occidentale se confruntă în mod constant cu tentative de recrutare și atacuri la adresa lor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, diplomații sunt „literalmente asediaţi”. Uniunea Europeană a propus să li se interzică diplomaților ruși călătoriile în zona Schengen.
11 februarie 2024 Dezvăluiri
DezvăluiriNewsweek
Citiți și: 

Tucker Carlson și „strecurarea” lui Putin în SUA. Analiză The New York Times

 

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE