Deserturile sunt un inamic al ” kilogramelor” din cauza aportului caloric ridicat pe care îl au majoritatea sortimentelor. Există și rețete de deserturi care pot asigura o dietă echilibrată.
Iaurtul grecesc este bogat în proteine, stimulând senzația de sațietate și contribuind la scăderea în greutate prin limitarea foamei și scăderea aportului caloric global.
Proteinele și fibre din fructele de pădure și nuci sunt o combinație care îmbunătățește textura și gustul parfait-ului de iaurt grecesc. Acesta ofera și o soluție nutritivă celor care vor să nu se îngrașe. „Iaurtul grecesc este bogat în proteine, ceea ce ajută la menținerea masei musculare în timp ce se pierde în greutate. De asemenea, este sățios, ceea ce poate preveni supraalimentarea. Adăugarea de fructe de pădure adaugă fibre și antioxidanți fără prea multe calorii”, a declarat Dr. Sharmela Devi G, nutriționist. „Combinați iaurtul grecesc cu o cantitate mică de miere sau sirop de arțar, fructe de pădure proaspete și un strop de granola sau nuci”, este sfatul ei.
O altă alegere este un iaurt fără zahăr care poate fi completat cu fructe de pădure.
„ Fructe de pădure cu iaurt fără zahăr, acesta este un desert clasic pentru persoanele care pierd în greutate sau care gestionează problemele de glicemie”, spune nutriționistul. Fructele de pădure au beneficii pentru sănătate deoarece au un conținut ridicat de fibre și au proprietăți antioxidante. „Fructele de pădure sunt, de asemenea, alimente cu indice glicemic scăzut și sunt bogate în fibre”, spune Gervacio. „Iaurtul fără zahăr este bogat în proteine și probiotice. Proteinele au nevoie de timp pentru a fi digerate, în timp ce probioticele ajută la fermentarea fibrelor alimentare pentru a ajuta la metabolismul glucozei și la sensibilitatea la insulină”, explică dieteticianul.
Brânza de vaci este o sursă majoră de proteine, contribuind la pierderea în greutate prin apariția senzației de sațietate și reducerea dorinței de consumului de calorii.
Includerea unor fructe adaugă vitamine esențiale, fibre și antioxidanți, crescând profilul nutrițional al preparatului. Acest preparat satisface pofta de dulciuri, sprijinind controlul greutății deoarece oferă energie susținută, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și contribuie la o dietă echilibrată.
„Brânza de vaci este o altă sursă excelentă de proteine și este mai puțin calorică. Asociată cu fructe, aceasta asigură un desert echilibrat, oferind atât proteine, cât și fibre. Amestecați brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu fructe tăiate în cubulețe, cum ar fi ananasul, fructele de pădure sau piersicile. Adăugați un strop de scorțișoară sau un strop de miere pentru un plus de aromă”, a declarat Dr. Sharmela Devi G.
Nucile acoperite cu ciocolată neagră sunt un desert recomandat diabeticilor, îmbinând aromele bogate ale ciocolatei negre cu proteinele nucilor.
Ciocolată neagră, care are un conținut mai mare de cacao, este mai săracă în zahăr comparativ cu ciocolată cu lapte. Migdalele sau nucile sunt o sursă de proteine și grăsimi benefice. „Nucile acoperite cu ciocolată neagră sunt în mod natural mai sărace în zahăr în comparație cu ciocolată cu lapte. În plus, acestea au avantajul suplimentar al proteinelor și fibrelor din nuci”, spune Jesse Feder, antrenor personal și dietetician autorizat.
Citiți și