Are 775 de camere, cinema, piscină, teren de tenis, uși secrete, 42 de acri de grădină și un lac. Palatul Buckingham prezintă „ingredientele” perefecte pentru a locui în el. Totuși, niciuna dintre fețele regale nu l-a dorit și nu pare a-l iubi! De ce?
Cu toată amploarea și aspectul maiestuos al faimosului Palat, membrii Casei Regale britanice nu par dornici să își stabilească reședința aici, potrivit The Telegraph.
În fiecare an, milioane de turiști trec pe lângă porțile Palatului Buckingham și oftează, deoarece își imaginează interioarele somptuoase care se află dincolo. Dar, cu toată amploarea și aspectul său maiestuos, „locația” admirabilă nu e deloc iubită.
Regii lor nu vor aici
Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au avut nicio afecțiune pentru acest loc. Regelui Charles și Reginei Camilla de asemenea nu le place, din toate punctele de vedere, perspectiva de a se muta acolo de la Clarence House odată ce lucrările actuale de renovare sunt finalizate. Regretata Regina a semnat proiectul ambițios de 369 de milioane de lire sterline în 2017.
La începutul acestei luni, un purtător de cuvânt al regelui a spus că „în prezent intenția” este ca majestățile lor să se mute atunci când muncitorii se vor pleca în 2027. Însă speculațiile că cuplul regal ar putea să nu ocupe niciodată Buckingham-ul devin certe. În plus, Regele locuiește la Clarence House timp de 20 de ani și are un „colțișor” cald, făcut cu ajutorul designerului de interior Robert Kime.
De ce nu inspiră afecțiune acest Palat
Adevărul este că Palatul Buckingham este cel mai puțin familiar dintre cele 12 reședințe pe care Regele le folosește în fiecare an, așa că nu este de mirare că inspiră atât de puțină afecțiune.
Chiar și răposata Regină a fost reticentă în a se muta aici, când a devenit suverană în 1952. Potrivit legendei, abia atunci când prim-ministrul ei, Winston Churchill a pus piciorul în Buckingham, ea a renunțat la speranța de a rămâne în Clarence House. .
„Practic locuiești deasupra biroului”, a spus un fost servitor, „deci nu se pretează la intimitate și nu este un loc ușor de relaxat”. Monarhii stau la Palatul Buckingham doar atunci când lucrează, ceea ce înseamnă că pentru ei este o reprezentare fizică a responsabilităților care îi apasă foarte mult. În schimb, Balmoral, Sandringham și Windsor (și Highgrove în cazul Regelui) reprezintă o șansă de a scăpa de acele îndatoriri.
În fapt, Palatul nu oferă genul de viață de lux pe care și l-ar putea imagina acele milioane de turiști care jinduiesc pe la gardurile lui.
„În mod ironic, nu ai putea descrie locuința regală de la Palatul Buckingham ca fiind elegantă”, spune un fost servitor. „Când cetățenii cumpără o casă mare, o folosesc în totalitate ca spațiu de locuit, dar la Palatul Buckingham sunt limitați într-un colț mic al unei clădiri. Vorbesc despre un dormitor, baie, sufragerie, zonă de recepție și nu mult mai mult decât atât”.
„Întunericul Palatului Buckingham”
Generații de membri ai familiei regale au considerat că viața în acest palat este o provocare. Edward al VIII-lea s-a plâns de „întunericul Palatului Buckingham” și de modul în care familia îngheța deîndată ce intra. Când Prințesa Elisabeta s-a mutat cu familia ei în 1937, Palatul avea un om angajat cu normă întreagă pentru a elimina șoarecii!
Spre exemplu, șoarecii erau încă în reședință când soții Obama au rămas la Palat în 2011 (Barack Obama era îngrozit ca soția sa, Michelle, care se teme de șoareci, să afle), iar cuplul s-a trezit cazat pentru prima și singura dată într-un suită prezidențială pentru oaspeți care nu avea baie privată. Soții Obama au fost nevoiți să traverseze un coridor pentru a-și curăța dinții și a se spăla.
Momente din „viața” Palatului. Fantome prin el
Palatul Buckingham (BP) este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali.
Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, clădirea care formează partea principală a palatului de astăzi a fost o casă construită pentru Ducele de Buckingham în 1705, pe care Regele George III-lea a cumpărat-o în 1761 ca o reședință privată pentru Regina Charlotte și a fost cunoscută drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost mărită, în principal de arhitecții John Nash și Edward Blore, formând cele 3 colțuri din jurul curții centrale.
De-a lungul anilor, la Palatul Buckingham au fost primite personalități de la Mozart, în vârstă de 7 ani, și Charles Dickens, până la Benedict Cumberbatch, Angelina Jolie și David Beckham, dovadă că a fost un focar de cultură pop de-a lungul existenței sale, iar peste 50.000 de persoane îl vizitează în fiecare an pentru banchete de stat, prânzuri, cine, recepții și petreceri în grădină.
Istoria atât de veche ascunde lucruri știute și neștiute. Oameni cred că dincolo de pereții de ppiatră se ascund multe energii, fel de fel. Chiar și de spre cei care au plecat în lumea de dincolo se spune că încă ar mai bântui ca fantome, prin încăperile întunecate ale palatului.