De ce a venit Marcel Ciolacu în birou la Mircea Geoană. Numărul doi în NATO scoate “artileria grea”

El explică faptul că, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, PSD nu are capacitatea de a aduna voturi pentru a câştiga scrutinul

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD.

Mircea Geoană explică faptul că, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, PSD nu are capacitatea de aduna voturi pentru a câştiga scrutinul.

De ce a venit Marcel Ciolacu în birou la Mircea Geoană

Mircea Geoană a admis că a avut, ”cu ceva timp în urmă”, discuţii cu lideri ai unor partide politice importante, privind o eventuală candidatură a sa.

Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României.

Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

13 februarie 2024 De ce a venit Marcel Ciolacu în birou la Mircea Geoană. Numărul doi în NATO scoate artileria grea

Conform acestuia, printre cei care au mers la el în birou să îi ceară să candideze se numără preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Mi-am adus aminte de Putin cu Medvedev, de rocada lor”

El a amintit că a fost ”dat afară” din PSD, partid despre care a spus că l-a ”slujit cu multă bună credinţă”, şi că PSD a făcut acest lucru cu candidaţii care au pierdut alegerile.

”Am auzit ceva. Mi-a spus cineva, nu am urmărit ştirile, au vorbit chiar să existe la prezidenţiale o formă de rocadă în viitor: a apărut ceva de genul ăsta? Eu, când am auzit asta, mi-am adus aminte de Putin cu Medvedev, de rocada lor.

Deci atenţia foarte mare! Eu nu ştiu care va fi rezultatul, dar ştiu un singur lucru: nu cumva să exagereze în a transmite un semnal că partidele, între ele, într-un conclav de lideri, decid ceea ce românii vor să decidă şi destinul românilor”, a mai afirmat Geoană.

CITIȚI ȘI:

Mircea Geoană intervine în scandalul momentului. Ce spune al doilea om în NATO despre stagiul militar voluntar

Piedone spulberă visurile lui Gabi Firea la Primăria Capitalei: „Dacă nu puteți voi, pot eu!”

author avatar
Vlad Andreea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE