back to top
spot_img

De aici se poate vedea răsăritul într-un fel anume, de Anul Nou /VIDEO

E un loc care atrage în fiecare an mii de turiști, în căutare de liniște, nu de petrecere…Un Revelion greu de înțeles pentru restul lumii, în locul unde japonezii au construit pe plajă o poartă „spre nicăieri”! De aici se poate vedea răsăritul de Anul Nou.

Răsăritul de Anul Nou, văzut prin poarta de lângă Kakegawa, Japonia, este considerat de mulți a fi cu totul special.

Este vorba despre un ansamblu de peste trei metri înălțime, o „poartă torii” – așa se numește. Doar aparent nu dă nicăieri: asemenea porți există la intrarea în templele shintoiste și fac trecerea de la profan către sacru.

1 ianuarie 2024
De aici se vede răsăritultokyoblingwordpresscom

De aici se poate vedea răsăritul: Soarele răsare exact în cadru!

Locul ales, pe acest țărm al Pacificului, nu este întâmplător: dulgherii au pus poarta torii în așa fel încât soarele să răsară exact în cadrul ei.

Tradiția spune că porțile torii sunt locuri speciale, unde vin spirite ale naturii, sufletele celor dispăruți. Dar sunt, totodată, și spații către fenomene naturale. Respectiv, potrivit TVR, așa-numitele kami, entități sau evenimente venerate în religia shintoistă.

Răsăritul de Anul Nou, văzut prin poarta torii de lângă Kakegawa, e considerat de mulți a fi cu totul special.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...