Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, va fi numit consilier onorific al președintelui interimar al României, Ilie Bolojan. Oficialul se va implica în activitățile de coordonare și monitorizare a implementării parteneriatelor strategice ale României.
Dacian Cioloș, numit consilier onorific al președintelui interimar al României
Președintele interimar Ilie Bolojan a semnat, marți, decretul privind numirea în funcția de consilier de stat a lui Florin-Lazăr Vlădică, care va activa în cadrul Departamentului Securității Naționale și va îndeplini funcția de Director al Oficiului Informații Integrate, a transmis Administrația Prezidențială.
Instituția mai arată că, începând cu data de 20 martie, Dacian Cioloș va fi numit consilier onorific al președintelui interimar al României. Fostul premier Dacian Ciolocș se va implica în activitățile de coordonare și monitorizare a implementării parteneriatelor strategice ale României.
Tot marți, Ilie Bolojan a semnat și decretul pentru eliberarea din funcția de consilier, la cerere, a lui Constantin Ionescu.
Cum a ajuns Cioloș premier al României
În vara anului trecut, Dacian Cioloș a decis să se retragă din politică, după ce partidul REPER a pierdut alegerile locale și europarlamentare din 2024. El a fost desemnat premier al României de către fostul președinte Klaus Iohannis, la mai puțin de o săptămână după demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a tragediei petrecute la Colectiv.
Cioloș a fost și comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, în perioada guvernului Boc. De asemenea, este cofondator al partidului REPER și a fost președinte USR PLUS, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022, co-fondator și președinte al Partidului Libertate, Unitate, Solidaritate (PLUS), și co-fondator al Platformei România 100 – un proiect de dezvoltare durabilă care a căutat să folosească în mod eficient resursele naturale și umane pe care le are România, să conducă la modernizarea țării, la crearea de oportunități pentru toți cei care vor o viață mai bună și la întărirea statului de drept, după cum arată site-ul REPER.