Cum va fi vremea: Prognoza meteo pentru perioada 26 iunie – 24 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni. E vorba, așadar, de prognoza meteo pentru perioada 26 iunie – 24 iulie.

Veștile de la meteorologi vin în contextul în care încă din ziua precedentă, ANM a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă pentru zilele de 22, 23 și 24 iunie.

Conform ANM, disconfortul termic va fi ridicat, vineri, 23 iunie, în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă, 24 iunie, cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă – au anunțat specialiștii ANM.

Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunță că temperaturile se vor situa în jurul celor specifice, în toată țara. În săptâmâna a doua din prognoză, respectiv în intervalul 3-10 iulie, specialiștii se așteaptă ca temperatura medie a aerului să aibă valori puțin mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale.

 

Prognoza ANM pentru fiecare săptămână în parte

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și la munte.

Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE