Cum poți slăbi rapid, fără să te înfometezi? Pare un vis frumos, însă Mihaela Bilic ne asigură că nu este așa și oferă câteva trucuri care ne pot ajuta să pierdem câteva kilograme rapid și ușor. Iată, așadar, cum putem slăbi și să fim sănătoase totodată!
Înainte de a începe o dietă, nu uita că a slăbi nu este totul, iar cea mai importantă este sănătatea! Dincolo de felul în care arătăm sau cum ni se așază rochia cea nouă, ai grijă să fii sănătoasă, iar Mihaela Bilic susține această teorie.
Cum putem slăbi rapid și ușor – trucuri de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic recomandă să bem două guri de apă la o gură de mâncare. În acest fel vom simti senzatia de plin.
„Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric, acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea.
Abia în intestin au loc digestia şi absorţia nutrienților şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? Dacă e băută pe burta goală, în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame.
Dacă e băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de „ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire”, a explicat Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook.
Ce spune Mihaela Bilic despre consumul de pâine în timpul dietei
Deși mulți au tendința de a nu mai consuma pâine, ca parte a unui stil de viață sănătos, iată Bilic e de părere că renunțarea la gluten este o greșeală. Nutriționistul recomandă consumul de pâine, în cantități limitate și în combinație cu anumite alimente.
„La capitolul pâine trebuie să menționăm faptul că ea e bună cu tot ce este gras, plin de proteină sau grăsimi, cu brânzeturi, mezeluri, cu salata de vinete, cu icre și culmea, ele nu se pot mânca fără pâine sau nu mai au același farmec. Cert este că pâinea are undeva la 220 de calorii pe suta de grame, în timp ce mezelurile au de la 300 de calorii în sus. Contează mult proporția și să nu punem vina pe pâine.’, a declarat Mihaela Bilic.
Pentru a slăbi rapid și ușor, Mihaela Bilic spune că e esențial să avem grijă la porții și să consumăm pâine, fără să facem execese.
„În momentul în care pâinea intră în farfurie, respectiva masă trebuie să fie cantitativ echilibrată, trebuie să respectăm porția corectă. Dacă mâncăm fără pâine, atunci putem fi mai generoși, depinde cât suntem de pofticioși și de mâncăcioși. Toate preparatele bogate în proteine și grăsimi nu au niciun fel de carbohidrat, deci e ideal să aducem o felie de pâine.’, a continuat medicul nutriționist.
În ceea ce privește dietele fără gluten, ingredientul de bază al pâinii din grâu sau secară, Mihaela Bilic recomandă ca lumea să nu pună în practică orice regim alimentar la modă.
„La capitolul gluten, e la mare modă să mâncăm fără gluten, dar glutenul e o proteină, hrănește organismul și e important în țările sărace care nu-și permit să-și pună în fiecare zi pe masă carne, ouă, pește, brânză. De exemplu, la populația din Africa nu avem surse de proteine la calitatea întâi, cum avem noi, și atunci acest gluten, proteine din cereale, reprezintă pentru ei partea hrănitoare la masă.
Glutenul la contact cu apa devine elastic și se întinde. Cu cât e mai mult gluten într-un produs, cu atât e mai pufos, mai ușor de pus în fomră, își păstrează elasticitatea și pâinea se vinde mai ușor, se prepară mai ușor. La capitolul albă sau neagră e ceva ce nu face diferența la capitolul nutritiv, pâinea albă nu îngrașă mai puțin, ce aduce pâinea neagră în plus sunt fibrele, care accelerează digestia, dar în cazul copiilor este contraindicat.’, mai spune Mihaela Bilic despre cum putem slăbi rapid și ușor.
Citeste si: Sindromul premenstrual. Ce putem mânca pentru ameliorarea durerilor și disconfortului
Avem sau nu voie să mâncăm cartofi cu pâine?
Mihaela Bilic recomandă asocierea dintre carne și carbohidrați, pe care o consideră cea mai sănătoasă din punct de vedere nutriviti. A slăbi nu este întotdeauna totul, cea mai importantă este sănătatea.
„Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice’, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ‘Doctor de bine’.
Mihaela Bilic atrage atenția că renunțarea la carbohidrați poate produce dezechilibre în organism.
„Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume’, a mai spus Mihaela Bilic.
Citește și: Obezitatea în rândul copiilor, un pericol major în vacanță