Organismul uman este afectat de starea vremii. Astfel, ploile, umiditatea, presiunea atmosferică și schimbările bruște de temperatură pot avea efecte negative asupra unor persoane.
Simptomele care pot apare sunt dureri de cap, migrene, amețeli, tulburări de echilibru, stări de slăbiciune și apatie.
Organismul uman resimte în diferite feluri starea vremii.
Schimbările vremii pot afecta imunitatea organismului respectiv sănătatea acestuia. Dacă o persoană a stat un timp îndelungat la temperaturi extrem de mari trebuie să fie atentă la simptome cum ar fi amețeala, stări de confuzie, respirație accelerată, ritm cardiac ridicat sau dureri de cap. În aceste situații este nevoie imediat de ajutor medical. Temperaturile ridicate și umiditatea excesivă îngreunează somnul. De asemenea transpirația îngreunează păstrarea apei suficiente în organism.
Căldura directă poate afecta pielea sau poate accelera bătăile neregulate ale inimii.
În acest caz, acordarea primului ajutor constă în scoaterea hainelor umede de la transpirație și învelirea corpului în pătură și oferirea unei băuturi calde. Chiar dacă o persoană nu are astm s-ar putea confrunta cu aceleași simptome dacă încearcă să facă sport atunci când afară este foarte frig. Aerul rece, uscat poate provoca ceea ce se numește astm indus de efort. În acest caz simptomele sunt tusea, respirația șuierătoare, o gheară în piept sau greutate în respirație. Simptomele ar trebui să dispară imediat după ce organismul a făcut o pauză dacă au fost cauzate de frig. Dacă simptomele nu dispar atunci ar trebui sunat la serviciul de urgență.
Citiți și
Postul la români. Cei mai puțini sunt motivați de credința în Dumnezeu