A fost inaugurat Drumul Valea Largă, primul bulevard din București construit de la zero, în ultimii 35 de ani. Într-un an, drumul de pământ a fost transformat într-o șosea modernă de 1,5 km, cu două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare generoase și spații verzi.
Cum arată Drumul Valea Largă din București
Primul bulevard construit de la zero în București în ultimii 35 de ani a fost inaugurat. Demersurile pentru amenajarea drumului Valea Largă au fost începute în primăvara lui 2021, iar în septembrie 2023 a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor. Potrivit PNL, Valea Largă este primul bulevard construit în Bucureşti după 1989.
“Vorbim despre un bulevard modern, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete la standarde de doi metri şi cu trotuare largi. Lungimea este de 1,5 kilometri, aproximativ cât unu sau două tronsoane, chiar, din Prelungirea Ghencea. (…) Va degreva foarte mult cartierul Drumul Taberei şi Valea Oltului, care este paralelă cu acest drum, astfel se va putea ajunge mult mai uşor dinspre autostrada A 1 Piteşti-Bucureşti către zona de sud a oraşului, folosind inclusiv acest bulevard.
Tot drumul are toate utilităţile necesare: este vorba despre canalizare, electricitate, gaze, iluminat stradal, mobilier stradal şi vedeţi că deja a fost şi spaţiul verde antamat.
Oamenii din Sectorul 6 şi nu numai din Sectorul 6 se bucură de acest nou drum, pentru că va degreva foarte mult cartierul Drumul Taberei şi Valea Oltului, care este paralelă cu acest drum“, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
Drumul a fost finalizat înaintea termenului prevăzut în contract.
Întrebat despre o dispută avută pe tema acestui drum cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care în primă fază nu a semnat un aviz pentru defrişare în acea zonă, Ciprian Ciucu a explicat: „Domnul Nicuşor Dan a înţeles şi a semnat avizul şi, în compensaţie, noi am plantat toţi arborii promişi”.
Cât a costat construcția bulevardului Drumul Valea Largă
În urmă cu un an, în locul noului bulevard, era un drum de pământ, plin de gropi, care se umplea de noroi la fiecare ploaie. Executarea lucrărilor a costat aproape 24 de milioane de lei, iar valoarea exproprierilor se ridică la 34 de milioane de lei.
“Pentru această lucrare a fost nevoie de exproprieri. A durat mai mult, pentru că astfel de proceduri sunt în general costisitoare şi durează mult, dar să ştiţi că antreprenorul a lucrat foarte mult şi vreau să îi mulţumesc, pentru că ne aflăm încă în cadrul contractului, adică este mai repede drumul decât durata contractului”, a mai spus primarul Ciprian Ciucu, potrivit Antena 3.
Citește si: Dezvoltatorii imobiliari din România, sufocați de datorii
Citeste si: Rechinii din construcții au făcut averi în pandemie. Mii de oameni păgubiți de nepăsarea autorităților