Cu ce parfum se dă Emmanuel Macron. Atât este de obsedat președintele Franței de această aromă lansată în 1966, încât întâi intră parfumul său într-o încăpere și apoi el, după cum susțin oamenii din preajma lui Macron.
Cu ce parfum se dă Emmanuel Macron
Potrivit unei noi cărți semnate de jurnalistul Olivier Beaumont, „Tragedia de la Élysée”, Emmanuel Macron folosește cantități considerabile de parfum, atât de intense, încât asistenții săi „îi simt prezența” înainte de a ajunge fizic în încăpere, potrivit telegraph.co.uk.
Parfumul său preferat este Dior Eau Sauvage, pe care președintele îl aplică „la orice oră din zi”, având întotdeauna o sticlă de 100 ml la îndemână, chiar într-unul dintre sertarele biroului său. Surprinzător, acesta nu este un parfum scump și costă puțin peste 100 de euro o sticlă, un preț modest pentru președintele Franței.
„Când Emmanuel Macron intră în încăpere, poți simți (…) e ca și cum și-ar marca teritoriul”, potrivit unui asistent de-al său, citat în carte. Așadar, președintele se parfumează atât de mult încât „mai mulți membri ai personalului au ajuns să glumească despre o expresie pe care o auzeau de la o persoană la alta: „Miroase ca președintele”.
Dior Sauvage, parfumul pe care președintele îl preferă, este cel mai vândut parfum din lume, promovându-l de-a lungul timpului actorul Johnny Depp.
„Vizitatorii mai puțin obișnuiți ar putea să se simtă copleșiți de mirosul floral și moscos, la fel de rafinat pe cât este de puternic. Este un semn al unui singur lucru: că președintele este în clădire. Așa cum Louis al XIV-lea își făcea simțită prezența prin parfumuri în galeriile de la Versailles, Emmanuel Macron le folosește ca element al autorității sale la Élysée”, se arată în carte.
Parfumul Dior Eau Sauvage a fost lansat in 1966. Creatorul acestui parfum este Edmond Roudnitska. Notele de varf sunt lamaie, bergamot, busuioc, rozmarin, chimion si note fructate; notele de mijloc sunt iasomie, coriandru, garoafa, paciuli, radacina de stanjenel, lemn de santal, trandafir, lavanda si Hedione; Notele de baza sunt lichen, vetiver, mosc si ambra.
Şi Napoleon a fost un mare fan al parfumurilor!
După cum știm, Parisul este considerat Capitala Mondială a Parfumurilor, fiind locul unde s-au dezvoltat cele mai mari case de parfumuri din lume. Parfumurile erau la moda încă din Antichitate, dar în Franța odată cu Ludovic Soare au căpătat parfumierii avânt pentru că acesta era un împătimit al parfumurilor.
Curtea regelui Ludovic al XV-lea a fost numită ”curtea parfumată”, deoarece parfumurile erau folosite excesiv atât pe curteni, cât şi pe mobilierul din încăperi , haine sau animale.
Şi Napoleon a fost un mare fan al parfumurilor. Legendele spun că acesta ”consuma” săptămânal doi litri de colonie violet şi folosea în fiecare lună şaizeci de sticluţe cu extract de iasomie.
Josephine, căreia i se spunea ”Nebuna moscului” iubea şi ea în exces parfumurile, moscul fiind aroma favorită. Se spune că a folosit atât de mult parfum de mosc încât şi la 60 de ani de la moartea ei mirosul de mosc încă se mai păstra în budoar.