Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a vorbit la RTV despre mâncărurile care îi plac, despre faptul că preferă legumele şi nu este „carnivor” şi a dovedit că este foarte implicat când vine vorba despre gătit. Politicianul nu s-a sfiit să spună că îi place să gătească, dar și să mănânce bine, în special mâncărurile ca la bunica și ca la mama acasă.
Oficialul a povestit că acreşte ciorba cu zeamă de varză, dar că foloseşte şi corcoduşe acre sau aguridă – struguri necopţi care se pun la congelat şi sunt folosiţi peste iarnă în Oltenia.
„Cimbrul este, după mine, ingredientul minune care merge la aproape orice”
Oficialul a vorbit şi despre viaţa în teatrele de operaţii şi a mărturisit că s-a gândit, când a plecat în misiuni, că s-ar putea să nu se mai întoarcă, dar nu a verbalizat niciodată acest gând.
Ciucă a mărturisit, joi seară, la România TV, că îi place vinul „foarte mult” şi că mănâncă foarte rar carne.
„Îmi place să mănânc, e şi o chestiune genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli, dar într-adevăr îmi place să mănânc, nu sunt carnivor. Mănânc foarte rar carne, îmi place să mănânc mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama… sarmalele de post şi ciorba de fasole fără afumătură, ciorba de roşii, că acolo (în zona sa natală – n.r.) se cultivă roşii multe, e bazin legumicol”, a povestit Nicolae Ciucă.

Generalul Ciucă cultivă legume și face acasă bulion
În privinţa mâncărurilor cu carne, generalul spune că preferă mâncărurile „simple”, că îi place foarte mult saramura de pui. El consideră că ciorba de roşii este „o minunăţie”, îi place ciorba de praz acrită cu zeamă de varză şi mărturiseşte că îi place şi ciorba de „raci” denumire dată unor ardei uscaţi.
Preşedintele Senatului mărturiseşte că are o parcelă de teren de 80 de metri pătraţi pe care cultivă legume, că face acasă bulion de roşii şi explică şi că nu îl pasteurizează, pentru că acesta se pasteurizează când este pus „la căldură.”
În ceea ce priveşte relaţia cu fiul său, care activează în domeniul IT, Ciucă spune că nu a încercat niciodată să îl influenţeze în alegerea carierei.

„Am fost încrezător că nu ne ducem undeva unde să facem rău”
Generalul povesteşte că în Afganistan mânca doar o masă pe zi, seara, iar în rest soldaţii primeau hrană rece. El a povestit că a fost plecat o dată şapte luni, altă dată şapte luni, dar şi u an. El a subliniat sprijinul familiei, dar şi „legătura de suflet” pe care o leagă cei care au fost împreună în misiuni.
Ciucă a mărturisit că s-a gândit la moarte atunci când a plecat, dar nu a verbalizat niciodată acest gând.
„O să vă spun o chestiune care este absolut personală: am gândit de fiecare dată chestiunea asta, pentru că orice om trebuie să-şi facă un management al riscurilor, nu am spus-o absolut niciodată, deşi sunt convins că şi soţia s-a gândit, şi familia, dar nu am spus-o niciodată, pentru că am fost încrezător că nu ne ducem undeva unde să facem rău. Noi, românii, tot timpul ne-am dus la misiuni de stabilitate şi sprijin”, a adăugat Nicolae Ciucă.
CITIȚI ȘI:
ALERTĂ. Dronă militară prăbușită în Brăila! Au fost clipe de groază pentru localnici