Hala Laminor va găzdui concerte pline de magie și energie, încadrate în târâmul de poveste al Laminor Plaza Winter Wonderland. Concertele încep chiar de Moș Nicolae!
„Laminor Plaza Winter Wonderland găzduiește și în al doilea weekend de la deschidere, 6-8 decembrie, concerte pline de magie și energie, perfect încadrate în târâmul de poveste de la Hala Laminor”, transmite Primăria Sectorului 3 București.
Artiști cunoscuți vor veni aici pentru a crea atmosferă și a da tonul distracției, pe ritmuri actuale sau specifice sărbătorilor de iarnă, într-un program muzical variat pentru toate vârstele.
Programul concertelor, în perioada 6-8 decembrie
Vineri, între orele 19.00 – 21.00:
- Ducu Bertzi& friends;
- Direcția 5
Sâmbătă, între orele 17.00 – 19.00:
- Pepe;
- Connect – R
Duminică, între orele 19.00 – 21.00:
- Antonia;
- Feli.
Reamintim că „Laminor Plaza Winter Wonderland”, cel mai mare târg indoor și outdoor, s-a deschis pe 29 noiembrie. Evenimentul va dura până pe 7 ianuarie 2025, oferind vizitatorilor numeroase atracții indoor și outdoor, concerte și ateliere creative.
Program modificat în Hala Laminor
În perioada următoare, „Laminor Plaza Winter Wonderland” va avea porțile larg deschise, zilnic, de luni până miercuri de la ora 15.00 la ora 22.00, iar de joi până duminică de la ora 12.00 la ora 23.00. Anul acesta, vizitatorii odată ajunși la Hala Laminor vor fi îndemnați să parcurgă cinci „tărâmuri”, corespunzătoare unor experiențe culturale diferite de a trăi magia Crăciunului: „North Pole”, „Magic Forest”, „Tropical Xmas”, „Circus Xmas” și „Island”.
La capătul acestui traseu magic se află chiar reședința lui Moș Crăciun, cu o statuie impresionantă de nouă metri înălțime și un tren care îi va conduce pe vizitatori spre destinația mult așteptată. Printre atracțiile pregătite pentru vizitatori se numără și o roată panoramică impresionantă, de 33 de metri înălțime, baloane cu aer cald și un carusel tematic. De asemenea, târgul găzduiește peste 150 de zone de cadouri și numeroase spații dedicate gastronomiei, fiind organizat atât în interior, cât și la exterior, cu acces liber.
Hala Laminor, ultima construcție din ansamblul industrial „Malaxa” – 1938, a constituit una dintre cele mai mari hale industriale din țară, cu deschideri impresionante (400m x 180m), o structură metalică și o arhitectură modernă – atât pentru anii aceia, cât și pentru vremurile noastre. Acest obiectiv de patrimoniu național este creația unuia dintre cei mai cunoscuți arhitecți români, Horia Creangă – nepotul celebrului scriitor român Ion Creangă.
Va fi și Revelion în Hală
Hala Laminor din București va fi transformată într-un spațiu de poveste și de Revelion. Acolo se va putea petrece trecerea în Nou An 2025 într-un mod unic și memorabil. Pe scena Circus NYE de la Arena Laminor vor urca pe scenă, începând cu ora 19:00, artiștii: Ian, Rava, Babasha, Noua Unspe, Andrei Niculae, Alex Doman & Botea si multi alți invitați supriză. Circus NYE** promite o experiență de neuitat, plină de momente intense și vibe electrizant.
Primaria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în anul 2014 și a început, trei ani mai târziu, procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a halei. Imobilul fiind înscris în registrul monumentelor istorice, în procesul de reabilitare s-a păstrat structura metalică originală și s-au introdus elemente noi, legate de eficiența energetică (pereți și acoperișuri vitrate cu rupere termică) sau de spații de depozitare și parcare (cca. 1300 locuri). De asemenea, s-a primit aviz favorabil pentru realizarea unor alei, în incinta imobilului, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a halei.
Pentru valorificarea Halei Laminor s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe urbane reprezentative, platformă pentru circulație pietonală, organizarea unei rețele stradale care să deservească terenul fostei platforme industriale Faur și să colecteze fluxuri pietonale spre Hala monument.
Astfel, pe suprafața acoperită, de 68.000 metri pătrați, Primăria Sectorului 3 și-a propus să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului și să dezvolte un proiect benefic din punct de vedere social, cultural și economic.
Citiți și: Laminor Love Wonderland! Locul unde surprizele se țin lanț în Sectorul 3