Sandra revine ȋn România cu un concert de neuitat, care se va desfășura la Sala Palatului din București. Pe numele întreg Sandra Ann Lauer, artista e una dintre artistele reprezentative ale anilor ’80.
Sandra revine în România ȋn 2025, iar concertul va avea loc pe 16 februarie la Sala Palatului din București. Artista a mai concertat de-a lungul timpului în țara noastră (spre exemplu în 2009, la Sala Palatului).
Și astăzi, Sandra continuă să încânte fanii din întreaga lume cu spectacolele sale live. Concertele sale reprezintă un amestec unic de nostalgie și muzică pop care captivează publicul. Sandra nu numai că și-a făcut un nume ȋn muzic anilor ’80, dar și-a și continuat cu succes cariera de-a lungul mai multor decenii. Albumele sale „Close to Seven”, „The Art of Love” și „Stay in Touch” demonstrează versatilitatea sa muzicală și capacitatea de a se reinventa constant. Cu peste 30 de milioane de albume vândute în întreaga lume și nenumărate premii, Sandra este o adevărată legendă a muzicii pop.
O parte esențială a succesului Sandrei o reprezintă colaborarea cu producătorul Michael Cretu, care a devenit nu doar partenerul ei de creație, ci și soțul ei. Împreună au lansat hit-uri care îi încântă și astăzi pe fani. De remarcat este implicarea ei în proiectul “Enigma”, al cărui hit mondial, „Sadeness (Part I)”, a fost elaborat cu vocea ei inconfundabilă. Ȋntre 1990 si 2001, ea a fost fascinanta voce a acestui proiect, cu 10 hituri ȋn Top-urile din SUA și UK, potrivit Magic FM. Pe 7 ianuarie 1988, Michael și Sandra s-au căsătorit. După o căsnicie de 17 ani, cei doi s-au despărțit. În 2010, Sandra s-a căsătorit cu producătorul muzical Olaf Menges. Ulterior, din cauza unor neînțelegeri, Sandra a divorțat în vara lui 2014.
Cum a „apărut” Sandra
Anul 1985 a fost unul decisiv în cariera Sandrei, odată cu lansarea single-ului de succes „(I’ll Never Be) Maria Magdalena”. Piesa a cucerit topurile din 21 de țări și a transformat-o pe Sandra ȋntr-un superstar internațional peste noapte. Muzica ei, caracterizată de melodii synth-pop și ritmuri puternice, a fost iubită de milioane de oameni și rămâne o parte integrantă a istoriei muzicale a anilor ’80.
Succesul Sandrei a continuat în anii următori cu numeroase alte hituri. Melodii precum „In the Heat of the Night”, “Everlasting Love” sau “Hiroshima” au ajuns pe primele poziții în topurile mondiale și i-au consolidat statutul de vedetă. Albumele „The Long Play”, „Mirrors” și „Into a Secret Land” s-au vândut în milioane de exemplare și sunt clasice ale genului.
Născută pe 18 mai 1962 în Saarbrücken, Germania, Sandra a marcat muzica pop cu vocea sa unică și stilul său, fiind considerată Regina muzicii pop-dance.
A fost întâi la Arabesque
Sandra și-a început călătoria muzicală ca membră a grupului de fete Arabesque. Prezența scenică și talentul ei au fost rapid recunoscute, iar fanii sǎi au fost tot mai numeroși, din Europa de Est și până în Japonia. Cu Arabesque a cunoscut primele sale succese majore și a pus bazele carierei sale solo de mai târziu.
Artista vorbea într-un interviu acordat în 2009 despre „originile” sale: „Când eram mică nu îmi plăcea Germania. Făceam o oră pe jos până la școală (…) Tatăl meu e francez, mama e nemțoaică. M-am născut în Germania, am crescut acolo. Trăiesc în Spania și am studiat în Anglia”.
După 1992, Sandra s-a dedicat creșterii celor doi copii pe care-i are cu Mihai Crețu, Nikita și Sebastian, lăsând cariera muzicală pe planul al doilea. În noiembrie 2008, după ce a vizitat România și a susținut un concert la Piatra Neamț, Sandra s-a orientat din nou către muzică. De atunci, artista vine des în țara noastră.
Citiți și: De ce Taylor Swift e cea mai bogată cântăreață din lume. Ce spune teoria conspirației