back to top
spot_img

Cobzaru Fight Championship, ediția a doua. Dispute aprige între consacrați, dar și copii de mare perspectivă

Gala se va desfășura începând cu ora 18 la Sala Sporturilor Unirea Dobroești

Gala Cobzaru Fight Championship și-a propus, încă de la prima ediție, să aducă în fața fanilor sporturilor de contact evenimente de box pline de adrenalină, fair-play și spectacol la superlativ. La fel se va întâmpla și pe 5 aprilie.

Fight card-ul este gata și, așa cum ne-a promis, promotorul Gabriel Cobzaru ne-a oferit noi detalii privind evenimentul. ”Vă enunțam, încă de la prima discuție, că am inițiat aceste evenimente având în vedere două țeluri. Primul, fără îndoială, este cel de a oferi publicului sport de contact de calitate, capabil să ofere nu doar premisele unui spectacol de ținută, ci și să facă o bună propagandă acestor discipline.

Iar cel de-al doilea este acela de a da șansa tinerilor sportivi care vor să evolueze în arena profesionistă să își demonstreze talentul și să beneficieze de șansa de a urca în carieră. Ei bine, și ediția a doua a Galei Cobzaru Fight Championship atinge ambele obiective și sunt convins că vom avea parte de o sală plină”, a declarat, pentru Oficiul de Știri, Gabriel Cobzaru.

Tot el ne-a oferit și data certă: 5 aprilie. Gala se va desfășura începând cu ora 18 la Sala Sporturilor Unirea Dobroești, Strada Nicolae Balcescu 16, iar biletele costă 50 de RON. Accesul în sală se va face începând cu ora 17.

Dispute aprige în Gala Cobzaru Fight Championship

Habar nu am dacă i-am dat senzația că sunt neîncrezător, cert este că imediat mi-a dat detalii. Începând de la consacrați. Kwadow Gyan, campion al României la două categorii, cel care, la 51 de ani, dintre care 33 în ring (are și 14 ca instructor), luptă pentru centura ”Hall of Fame”.

26 martie 2024 Cobzaru Fight Championship, ediția a doua
Cobzaru Fight Championship ediția a doua Kwadwo Gyan

Și-apoi, pe nerăsuflate, mi-a oferit noi și noi detalii. Răzvan Dumitra luptă pentru titlul balcanic de K1. Mirel Drăgan, multiplu campion național, dar și cu aur la europene și de două ori la Mondiale, la kempo. ”Un luptător excepțional, cu o tehnică impresionantă și un palmares notabil, care va aduce o nouă dimensiune promoției Cobzaru Fight Championship”, îmi spune Gabriel Cobzaru.

Apoi, desigur, Daniel Bădulescu, despre care v-am mai vorbit, care revine în ring pentru a cuceri trofeul CFC, și-l va avea drept adversar pe bulgarul Emil Benkov.

26 martie 2024 Cobzaru Fight Championship, ediția a doua
Cobzaru Fight Championship ediția a doua Daniel Bădulescu

Sau Eduard Voicu, campionul din K1, care promite că îl va învinge pe ”greul” Cristian Filip, chiar dacă este la meciul său de debut în boxul profesionist.

O altă confruntare mult-așteptată este între doi puncheuri extrem de talentați. Petru Jarcu, tânărul care a făcut senzație în galele Colosseum Tournament, luptă împotriva lui Andrei “ Bad Boy “ Tănăsescu, sportiv al A.C.B Team Berceni.

Sau cea în care va evolua sălăjeanul Andrei Cristian Florian, care are numai 18 ani, este dublu campion national și vicecampion la karate, dar și medaliat cu aur la naționale în kickboxing, iar acum este primul reprezentant al județului în Liga Profesionistă de Box. El va veni la Cobzaru Fight Championship, pentru a-l înfrunta pe Bogdan Stoilov, la doar o săptămână după ce, pe 29 martie, urcă în ring în Dynamite Fighting Show.

Fostul campion mondial Superkombat Bogdan Stoica vă recomandă doi puști-minune, gemenii Aron și Ayan Ion. ”Vor face meciuri extraordinare”

Dacă tot am ajuns la tineri, și pentru că ați avut deja un indiciu încă din titlu, am ajuns și la cei mai mici dintre sportivii care vor căuta să încânte publicul prin prestațiile lor. Este vorba despre gemenii Aron și Ayan Ion.

Ayan Ion e îndrumat de veteranul boxului românesc Kwadyo Gyan și urcă în ring împotriva lui Ghiță Andrei, sportiv îndrumat de către Dumitru Cristian Sorin. Ambii pugiliști sunt pe fightcardul secundar al promoției Cobzaru Fight Championship și au fost selecționați să lupte pentru centura C.F.C.

26 martie 2024 Cobzaru Fight Championship, ediția a doua
Cobzaru Fight Championship ediția a doua Ayan Ion

Cât despre Aron, pe pagina de facebook a Galei, se specifică: „Promoterul Gabriel Cobzaru l-a selecționat cu încredere pe tânărul sportiv datorită potențialul de care acesta a dat dovadă în gala trecută, acolo unde a câștigat în primele minute ale meciului prin K.O. Aron este pregătit să cucerească boxul românesc”.

26 martie 2024 Cobzaru Fight Championship, ediția a doua
Cobzaru Fight Championship ediția a doua Aron Ion

Bogdan Stoica, fost campion mondial Superkombat, are mare încredere că Aron și Ayan vor deveni două nume mari în boxul românesc. „Îi voi susține mereu, sunt parte din familia mea și sunt foarte bucuros că au un parcurs extraordinar în galele în care luptă. Cred cu siguranță că vor face două meciuri extraordinare.

Voi fi prezent oriunde vor lupta, sunt parte din familia mea și a lui Andrei (n.red. – Andrei Stoica, fratele lui Bogdan și la rândul său campion). Nu știu dacă Andrei are vreun meci atunci, dar eu cu siguranță eu voi fi prezent.

Am mare încredere în ei, știu că sunt foarte talentați, dar să nu se culce pe o ureche și să se antreneze. Nu e un sport ușor și trebuie să muncească pentru a ajunge acolo unde își doresc”, a declarat Bogdan Stoica.

 

author avatar
Răzvan Codorean

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...