CNAIR: Noua companie de investiții rutiere va fi operațională după aprobarea bugetului pe 2023

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNAIR) va deveni operațională după aprobarea de către Guvernul României a Bugetului de Venituri și Cheltuieli aferent anului 2023.

Anunțul a fost făcut de către Cătălin Urtoi, directorul general interimar al CNIR, într-o declarație pentru Economica.net. Potrivit acestuia, bugetul este în curs de elaborare și urmează să fie tranmis pe circuitul de avizare.

Ce demersuri de operaționalizare a CNAIR sunt în curs de derulare?

23 iunie 2023 CNAIR
Foto CestrinMapsArcgiscom

Șeful CNAIR a precizat că, în prezent, sunt în curs de derulare demersurile de operaționalizare a companiei, care constau în următoarele:

  • A fost aprobată organigrama CNIR S.A. de către Adunarea Generală a Acționarilor;
  • A fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNIR S.A.;
  • Au fost etapizate angajările de personal până la finalul anului 2023, în baza Bugetului de Venituri și Cheltuieli aferent anului în curs;
  • Este în curs de elaborare Bugetul de Venituri și Cheltuieli aferent anului 2023, urmând ca acesta să fie transmis pe circuitul de avizare interministerial, apoi supus aprobării Guvernului.

Astfel, CNAIR va deveni operațională după aprobarea bugetului pe 2023, care va sta la baza demarării angajărilor și achizițiilor aferente etapei de operaționalizare, a mai precizat Cătălin Urtoi.

Acesta a mai precizat că, în Consiliul de Adrninistrație al CNAIR, s-a decis demararea procedurii de selecție a firmei de recrutare în vederea recrutării, conform prevederilor OUG nr. 109/2011 a directorului general și directorului financiar, pentru o perioadă de 4 ani.

Trebuie să facem precizarea că Ministerul Transporturilor, în calitate de autoritate tutelară, a finalizat procedura de selectare și de numire a Consiliului de Administrafie al CNAIR în luna februarie a anului curent.

Ulterior, din cadrul membrilor Consiliului de Administrație, a fost desemnat în baza unui contract de mandat, directorul general interimar al CNAIR.

author avatar
Mihai Morcovescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE